Unele canale media au oprit promovarea serialului Game of Thrones, considerând că producătorii folosesc violența sexuală ca laitmotiv, exagerând firul narativ al cărții lui George R.R. Martin, A Song of Ice and Fires, conform washingtonpost.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Producătorii filmului David Benioff și Dan Weiss au fost acuzați de-a lungul timpului că folosesc violul ca subiect de intrigă pentru ca serialul televizat să câștige audiențe. În plus, mulți dintre fanii acestui serial au renunțat să il vizioneze din cauza actelor de violență sexuală față de femei.

De la controversele stârnite încă de anul trecut pe baza episodului “Breaker of Chains” din sezonul 4, din ce în ce mai mulți oameni ajung la concluzia că violul este folosit de producători ca o rețetă pentru înregistrarea unor audiențe crescute.

O multime de spectatori au declarat că au renunțat la serial după ce în episodul lansat pe data de 17 mai au vazut o nouă scenă violentă, în care Sansa Stark (Sophie Turner) este violată în noaptea nunții ei de noul ei soț, Ramsay Bolton (Iwan Rheon).

În urma acestui episod, site-ul dedicat filmelor de fantezie și SF, themarysue.com, a declarat că nu va mai promova acest show, întrucât scenele de viol sunt dezgustătoare și inacceptabile. “Producătorii au ales să folosească violul pe post de intrigă, din nou”, afirmă un reprezentant al site-ului.

Creatorul întregii povești, George R.R. Martin, a încercat să descrie înclinația pentru firul narativ plin de abuzuri sexuale într-un interviu pentru site-ul Entertainment Weekly. “Drama unei povești reiese din situațiile conflictuale. Dacă aș fi vrut să prezint o utopie, probabil că ar fi ieșit o carte destul de plictisitoare.”

Deși Westeros nu este un loc real, George Martin amintește că povestea este inspirată din realitate, cartea având la bază societatea patriarhală a Evului Mediu. “Westeros este în război. Iar a pretinde că pe timp de război nu se întamplă astfel de scene de violență este necinstit față de faptele istorice.”, adaugă scriitorul.