Este una dintre cele mai bune voci de blues ale lumii, in momentul actual, cantareata “pe care este obligatoriu sa o asculti macar o data-n viata”, numarul 1 in Top Billboard Blues si cea pe care Barack Obama a ovationat-o in picioare, dupa un concert in Statele Unite – Beth Hart este artista a carei muzica inseamna o emotionanta confesiune despre infernul drogurilor si alcoolului din care a reusit sa iasa si pe care publicul din Romania o va putea vedea in concert, la Sala Palatului, pe 21 iulie, de la ora 19.00. Descoperiti sensibilitatea artistei in interviul acordat Talentivity si pus la dispozitie Hotnews.ro.

Beth HartFoto: Talentivity

Reporter: Te afli pentru prima data in Romania. Ce stii despre tara noastra, cum crezi ca va fi concertul de la Bucuresti?

Beth Hart: Sper ca va fi un concert minunat! Insa astept pana voi ajunge acolo, sa cunosc oamenii din Romania, sa le simt vibratia, sa intreb ce cantece vor sa auda. Suna foarte incitant!

R:Comunitatea de blues din Romania te asteapta cu mult entuziasm. Concertul din 21 iulie are pagina de event pe Facebook, pe care fanii tai isi declara dragostea pentru muzica ta si isi posteaza piesele preferate. Le transmiti vreun mesaj?

B.H.: Sigur ca da! Mesajul meu este ca va iubesc si va multumesc ca ati postat acele cantece! O sa ma uit sa vad care sunt piesele care v-au placut. Va multumesc ca mi-ati spus toate acestea!

R: Dramele din viata ta te-au calauzit spre pian. Care este relatia ta cu pianul si muzica?

B.H.: Stii acele biserici in care intri, cazi in genunchi si apoi iti spui rugaciunile? Aceasta inseamna pentru mine pianul! Este un loc foarte cool, in care poti sa mergi sa te confesezi, sa ceri calauzire si sa incerci sa-ti imaginezi cum sa transpui toate aceste emotii in muzica.

R: Se spune ca esti o artista care trebuie ascultata macar o data in viata. Cum faci sa ramai atat de puternic conectata cu publicul tau, cum de esti atat de generoasa in concertele tale/?

B.H.: Oh, e atat de dragut ce spui!!! Eu simt ca este responsabilitatea artistului sa implice publicul si totdeauna incerc sa fac asta cat de bine pot - in unele spectacole mai bine decat in altele, pentru ca starea mea sufleteasca este foarte schimbatoare din cauza bipolarismului, uneori sunt cu moralul la pamant, total descurajata si nu am acea energie super pozitiva. Insa ma gandesc ca, daca vorbesc cu publicul si ma deschid catre oameni, primesc de la ei bunatate, ingaduinta si va fi mai bine. De fapt, intotdeauna este mai bine. Sincer, cred ca asta este cea mai buna politica, dar cine stie, s-ar putea sa ma insel.

R:Cine si ce te-a ajutat cel mai mult in momentele grele din viata? Ce rol au avut muzica, publicul, pianul, iubirea, familia?

B.H.: In momentele grele din viata m-a ajutat credinta in Dumnezeu, sotul meu, Scott, care este uimitor, casnicia pe care o avem de 21 de ani si faptul ca am o familie foarte iubitoare si toleranta. Ma simt foarte norocoasa, pentru ca am avut parte de atata sprijin in toate dificultatile prin care am trecut. Cred ca este important sa-mi amintesc in fiecare moment sa fiu recunoscatoare pentru toate aceste lucruri. Pentru ca se intampla sa mai si uit. Uneori imi vine sa-mi plang de mila, sunt cazuta psihic si imi spun lucruri de genul: “Oh, Doamne, urasc sa fiu alcoolica, urasc sa fiu bipolara, sunt o nenorocita!” Apoi am zile in care realizez cat sunt de binecuvantata sa am atat de multa dragoste in jur, lucrul asta m-a salvat. Gandurile astea imi aduc multa pace si ma fac sa devin mai fericita!

R: Esti o persoana foarte curajoasa, pentru ca alegi sa impartasesti din experienta de lupta cu drogurile si cu demonii din viata ta in fiecare concert si interviu. Stii de existenta unor persoane care, datorita exemplului tau, au reusit sa se salveze din acest infern?

B.H.: Intr-adevar, am existat niste oameni care mi-au cumparat albumele, apoi au venit la show si mi-au zis ca unele dintre cantece i-au ajutat. Dar eu nu simt ca toate aceste lucruri vin de la mine. Asta pentru ca eu simt ca unele cantece ma ajuta in primul rand pe mine. Mi se pare ca muzica este o experienta foarte spirituala. Sunt cu adevarat foarte recunoscatoare pentru asta! Uneori! Alteori sunt intr-o dispozitie de rahat si nu sunt recunoscatoare pentru nimic!

R: Ultimul tau album este la fel de sensibil, dar mult mai optimist decat precedentele? Cum vezi evolutia compozitiilor tale? Ce planuri muzicale mai ai? Mai pregatesti materiale noi, featuringuri noi?

B.H.: Uneori trec prin perioade in care scriu foarte, foarte mult. Iar producatorii cu care lucrez au vrut sa am si un album mai pozitiv. Asa ca, din tot ceea ce am compus, au ales “marfa” cea mai pozitiva. Ma bucur ca am compus si un astfel de album. Este important sa ai si asa ceva in portofoliu.

R: Impactul pe care muzica ta o are in intreaga lume este puternic, din ce in ce mai puternic, iar efectul pe care il produce prima ascultare este de dependenta. Pui pe repeat numai Beth Hart. Te asteptai la un asemenea succes? L-ai prevazut? L-ai pregatit? L-ai dorit? Cum a fost drumul pana aici?

B.H.:Cand eram tanara am muncit foarte mult incercand sa devin o artista de succes. Apoi, adevaratul test a fost pe vremea cand am scos cu Atlantic Records cel de-al doilea meu album. “L.A. Song” a avut atunci mare succes, iar asta m-a scos din circuit! Pur si simplu m-a facut praf! Inca nu eram pregatita pentru asta. Am dat buzna in alcool si droguri, am avut bulimie si anorexie grave si, incercam prin orice mijloace sa-mi fac rau. Apoi, mi-a pus Dumnezeu mana in cap, pentru ca l-am intalnit pe Scott si mi-a dat sansa sa trec peste toate aceste incercari si sa ma reintorc la munca. Apoi usor, in ultimii 10 ani, mi-am construit o cariera cu care nu cred ca m-as fi descurcat cand eram tanara. Spun asta acum, uitandu-ma in urma… cred ca pana la urma totul e foarte bine.

R: Impactul pe care muzica ta o are in intreaga lume este puternic, din ce in ce mai puternic, iar efectul pe care il produce prima ascultare este de dependenta. Te asteptai la un asemenea succes? L-ai prevazut? Cum a fost drumul pana aici?

B.H.: A fost cu suisuri si coborasuri, ca in viata oricarui om. Uneori este foarte bine, alteori e ca naiba. Dar asa e viata, ca un roller-coaster!

R: Cui ii dedici succesul ultimilor ani si de ce?

B.H.: Sotului meu, pentru ca este atat de tandru, iubitor si o persoana atat de puternica. Ma ocroteste in toate situatiile. Si este o persoana foarte echilibrata sufleteste. Are si mintea si inima puternice si este foarte galant. E minunat sa fii casatorita cu un astfel de om. Asta cu atat mai mult cu cat eu nu simt ca sunt in felul asta. Asa ca il observ si incerc sa ma port si eu ca el. Este un exemplu pentru mine.