Rockerul britanic va scoate la licitatie, la inceputul lunii decembrie, prima copie numerotata a LP-ului original "The Beatles", lansat de trupa britanica omonima in 1968, informeaza site-ul revistei New Musical Express, citeaza Mediafax.

The BeatlesFoto: youtube.com

Fiecare copie a acestui album, cunoscut si sub numele "White Album", a primit un numar de serie, ce a fost imprimat pe coperta discului.

Potrivit unor informatii din presa muzicala, ideea numerotarii copiilor acestui album ar fi apartinut lui John Lennon.

Primele patru copii imprimate ale discului au fost oferite celor patru membri ai trupei The Beatles.

Copia cu numarul 0000005 a fost vanduta cu aproape 30.000 de dolari la o licitatie organizata in 2008.

Licitatia va fi organizata de casa Julien's Auctions din Beverly Hills in perioada 3 - 5 decembrie. Specialistii estimeaza ca acea copie a albumului "The Beatles" se va vinde cu aproximativ 60.000 de dolari.

Toate incasarile vor fi donate in beneficiul Lotus Foundation, o asociatie de caritate infiintata de Ringo Starr si sotia sa, Barbara Bach.

"The Beatles", supranumit "White Album", este cel de-al noualea album de studio al trupei britanice The Beatles, lansat pe 22 noiembrie 1968. Lansat sub forma unui disc-dublu, albumul "White Album" are o coperta complet alba, lipsita de orice element de grafica sau text - cu exceptia numelui trupei -, intr-un contrast evident cu spectaculoasa coperta a precedentului album de studio al formatiei, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Ajuns pe primul loc atat in topul britanic, cat si in cel american, "White Album", care contine 30 de piese, este considerat unul dintre cele mai bune materiale discografice din toate timpurile.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr si George Harrison au format trupa The Beatles, in anii 1960, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.