​Chris Rock s-a intors dupa o pauza de 11 ani ca prezentator al premiilor Oscar, unde a tinut un discurs in care a raspuns controversei #OscarsSoWhite, informeaza The Telegraph.

Chris Rock, prezentatorul galei Oscar din 2016Foto: Captura YouTube

Chris Rock a salutat publicul la un show ce "inainte era cunoscut ca premiul Albilor", adaugand ca "daca prezentatorul ar fi nominalizat, eu nu as fi primit slujba" si ca nu intelege cum "toti somerii iti spun sa renunti".

Intrebandu-se de ce diversitatea Oscarurilor nu a fost o problema in anii 50 si 60, asa cum a fost anul acesta, comediantul a raspuns ca "la acel moment aveam lucruri serioase pentru care protestam. Eram prea ocupati sa fim violati si linsati pentru a ne pasa de cine castiga premiul pentru cel mai bun regizor".

"Daca vreti nominalizari ale negrilor, ar trebui sa avem categorii ale negrilor. Deja faceti asta cu barbati si femei, ganditi-va! Nu exista un motiv real pentru a fi o categorie pentru femei si barbati in actorie! Nu trebuie sa fie separate!" a adaugat Chris.

Discursul acestuia a fost presarat de momente amuzante, la momentul traditional de reculegere pentru cei disparuti in ultimul an Rock cerand sa fie numiti si "negrii ce au fost impuscati de politisti in drum spre cinematograf".

"Lucrurile se schimba, avem un Rocky negru anul acesta! Iar asta este extraordinar, avand in vedere ca Rocky are loc intr-un loc unde atletii albi sunt la fel de buni precum atletii negrii - este un film Science Fiction!", sugerand infiintarea unei noi categorii la Oscar, "Cel mai bun prieten negru".

Chris Rock si-a incheiat discursul pe un ton serios, sugerand ca " nu este vorba despre boicotare, ci despre oportunitati. Leo are o sansa in fiecare an, toata lumea de aici are o sansa in fiecare an. Ce se intampla cu actorii negri?"

#OscarsSoWhite a fost o miscare prin care diferiti actori au incercat sa boicoteze premiile Oscar din cauza lipsei de diversitate in cadrul nominalizarilor.