Colectia lansata in New York a stat sub semnul motivelor florale. Fie ca erau mari, mici, viu colorate sau discrete, acestea au insotit majoritatea creatiilor lui de la Renta.

Designerul a folosit pe rochiile de seara si pe fustele pana la genunchi flori mari si culori vii: verde, rosu si galben. In cazul fustelor, el a folosit faldurile largi, dandu-le forme bogate, iar aspectul modern, relaxat a fost completat de o lalea imensa, imprimata pe o rochie de zi, se afirma pe news.yahoo.com.

Volanele si panglicile plisate au infrumusetat bluzele din satin, iar vestele din matase aratau foarte chic in nuante de albastru si mov inchis. De la Renta s-a folosit mult de broderii in cazul rochiilor de seara si a puloverelor. Cele din urma, facute din casmir negru si asortate cu fuste cu motive florale, au dat colectiei un aer boem, ca si cum modelele tocmai ar fi pasit afara dintr-o galerie de la jumatatea secolului trecut.

Pantalonii largi din matase, in nuante de verde-smarald sau rosu de Burgundia, au fost asortati cu veste tricotate.

Prezentarea s-a incheiat cu o rochie neagra cu volane din dantela, in stil Victorian si cu o alta, lunga, din tafta albastra.

Colectia de acum este o versiune estivala si pregateste intrarea celei din toamna.