Peste o mie de persoane au anuntat pe reteaua de socializare Facebook ca vor participa la Jazz in the Park Bogata Edition, iar mai mult de 3.700 spun ca sunt interesati de acest eveniment. Organizatorii pun la dispozitia participantilor autobuze cu plecare din Cluj-Napoca la ora 10:30. Muresenii sunt de asemenea asteptati in numar mare duminica la Bogata, la fel ca locuitorii din Ludus si Iernut, orasele cele mai apropiate de comuna mureseana.

BogataFoto: Hotnews

”Amenajam o parcare in apropiere, ca sa poata veni oameni de oriunde din tara care vor sa petreaca o dupa-amiaza de duminica insorita la Bogata. Ii rugam pe participanti sa nu blocheze curtile si sa nu parcheze pe iarba. Nu dorim sa le producem neplaceri localnicilor care ne primesc cu atat de multa prietenie”, afirma Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

Vreme frumoasa, 20 de grade

Meteorologii anunta vreme frumoasa si maxime de pana la 20 de grade pentru duminica. Programul va include concerte pe terenul de fotbal dintre cele doua biserici, tururi ale satului, activitati pentru copii, intalniri cu bogatenii, activitati sportive, un concurs gastronomic sustinut de bucatarii Marian Moscaliuc, Fulop Attila si Cristian Papusoiu si degustari de produse traditionale.

De la ora 12 programul incepe cu Plimbarile Bogatii, un tur ghidat in cadrul caruia participantii vor afla informatii inedite despre comuna si vor avea ocazia sa admire frumusetile zonei.

”Bogata e mentionata in Cartea Recordurilor pentru cel mai mic tunel din lume, numit si Podul Mincinosilor. La Bogata, Muresul face cel mai mare cot de pe tot parcursul lui, cotul masoara 18 km. Tot aici exista un castru roman, dar si cateva dintre primele sonde de gaz metan din tara”, spune profesorul Corla, cel care ii va insoti pe vizitatori de la ora 12 in Plimbarile Bogatii.

De la ora 13 va incep concertele. Vor concerta Les Nuages, Danaga, Jazzybirds si Maria Raducanu & Sorin Terinte, intr-un mix de jazz, electro, muzica clasica si ritmuri de rock.

Acces gratuit, donatii pentru parc

”Accesul la festival este gratuit, iar participantii pot dona pentru amenajarea primului parc din Bogata. Vrem ca intamplarea Bogata, viralizata recent pe internet, sa lasa urme concrete. Prietenii nostri arhitecti organizeaza consultari, la Jazz in the Park Bogata Edition, consultari cu bogatenii, pentru a stabili cum sa arate si cum sa functioneze parcul lor. L-am invitat si pe rapperul care a facut cunoscuta comuna la nivel international, Snoop Dogg, sa faca o donatie pentru parc. Speram sa raspunda solicitarii noastre. Pana acum am avut persoane care au donat cumparand tricoul #VisitBogata, care va fi disponibil si la eveniment. Saptamana viitoare, dupa stabilirea detaliilor parcului, vom lansa public campania de donatii.„, afirma Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Detalii despre transport, program si activitati gasiti aici: www.jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/

Cum a ajuns Bogata cea mai cunoscuta comuna din Romania

Bogata este o comuna cu 2.000 de locuitori, devenita celebra recent la nivel international, dupa ce rapperul american Snoop Dogg si-a dat din greseala check-in pe Facebook in judetul Mures, in timp ce incerca sa dea check-in in capitala Columbiei, Bogota. Romanii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri si evenimente pe Facebook in care ii cer artistului sa vina in Bogata, ba chiar au creat si un site pentru micuta localitate mureseana: www.visitbogata.com.

Valul viral a ajuns in toata presa din Romania si in publicatii importante din strainatate si s-a intors repede la Snoop, care a publicat o noua postare pe Facebook. El a declarat ca ia in considerare sa vina in Romania si le-a recomandat urmaritorilor sai sa viziteze Bogata.

Despre organizatori

Jazz in the Park, editia Bogata, este un eveniment organizat de Asociatia Fapte, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bogata si al partenerilor BCR si Staropramen.

Mai multe informatii despre festival, noutati in timp real de la editia Bogata a festivalului, precum si detalii despre transport, participarea la eveniment si procedura de donatii pentru amenajarea arcului din Bogata pot fi gasite pe www.jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/ si pe pagina www.facebook.com/jazzintheparkromania.