Cornel Patrichi, in varsta de 72 de ani, a murit marti dupa-amiaza in locuinta lui din Bucuresti. Fostul coregraf si dansator a fost diagnosticat in urma cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci s-a luptat cu boala.

Cornel PatrichiFoto: AGERPRES

Dupa operatia pentru cancer la plamani pe care a facut-o in 2014, starea de sanatate a fostului coregraf s-a agravat.

Vineri, 1 aprilie, acesta ar fi trebuit sa-si sarbatoreasca ziua, insa din cauza starii grave in care se afla nu a putut face asta.

Cornel Patrichi s-a nascut la Bucuresti pe data de 1 aprilie 1944, in zodia berbecului. A absolvit Liceul de Coregrafie in 1962, fiind angajat, in acelasi an, ca balerin la Teatrul "Constantin Tanase".

In anul 1970 s-a angajat la Teatrul "Fantasio" ca prim balerin. A facut naveta Bucuresti-Constanta zece ani.

Cornel Patrichi a dansat foarte putin pe scena, din 1962 pana in 1970, cand a plecat la Fantasio. La televiziune a dansat mai mult. Varful de cariera in televiziune a fost '73, cu Bocanet. In '87 Cornel Patrichi a plecat in Italia, cu un spectacol, si a ramas acolo pana dupa Revolutie.

In 1988 si-a infiintat propria scoala de balet, "Dance Studio Patrichi", care a functionat pana in 2010.

In 1999 s-a intors in tara si a facut 88 de balete în doar 11 luni, pentru emisiunea “Vineri seara, cu Florin Calinescu”. Apoi a facut parte din juriul emisiunii "Dansez pentru tine".

Cornel Patrichi a fost casatorit cu dansatoarea Cornelia Patrichi, cu care are un fiu, Alexandru.