Inca doua nume din showbiz sunt implicate in scandalul mondial Panama Papers. Este vorba despre producatorul TV Simon Cowell, cunoscut pentru rolul de jurat jucat in emisiuni precum The X Factor, Britain's Got Talent sau American Idol, si Heather Mills, fosta sotie a muzicianului Paul McCartney, scrie New Musical Express. In acelasi scandal sunt implicati si regizorul spaniol Pedro Almodovar, actorul chinez Jackie Chan si regizorul de teatru Franco Dragone.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit The Guardian, Simon Cowell este actionar unic la doua companii din Insulele Virgine britanice. Este vorba despre Southstreet Limited, infiintata in 2007, si Eaststreet Limited, infiintata in 2007. Perioada in care Simon Cowell intentiona sa cumpere doua terenuri in Barbados, locul unde producatorul TV isi petrece vacantele in mod regulat.

Companiile, insa, nu au fost niciodata active din cauza ca lucrarile de constructie au ramas cu mult in urma programului din cauza unor dispute financiare.

"Companiile nu au fost infiintate de clientul meu, ci de contabili care actioneaza in numele lui, ca un reprezentant comun pentru investitor strain care doreste sa achizitioneze o proprietate din Barbados", este declaratia facuta de avocatul lui Simon Cowell.

Tot acesta a precizat ca Simon a preferat sa cumpere companiile in nume propriu, "intr-o maniera transparenta", dar ca starul de televiziune nu s-a folosit de niciun fel de offshore pentru niciun fel de scopuri ilicite.

Tot The Guardian scrie ca fosta sotie a muzicianului Paul McCartney (fost membru Beatles), Heather Mills este si ea implicata in scandal, detinand 100 de actiuni intr-o companie din Insulele Virgine britanice.

Ea a precizat ca a investit o suma mare in acea companie, insa investitia respectiva a dat gres.

"Pot sa va spun cu mana pe inima ca sunt o platitoare de taxe foarte cinstita si ca nu veti gasi niciodata ceva fraudulos despre mine, daca imi investigati trecutul", spune Heather Mills intr-un e-mail trimis jurnalistilor de la The Guardian.

Simon Cowell si Heather Mills nu sunt singurele nume din showbiz sau cultura implicate in scandalul Panama Papers. Celebrul cineast spaniol Pedro Almodovar si fratele sau, producatorul Augustin Almodovar apar pe lista dezvaluirilor fara precedent a celor 11.5 milioane de pagini din baza de date a firmei de avocatura offshore, Mossack Fonseca.

Si celebrul actorul chinez, Jackie Chan, poseda companii offshore ce se afla in inima Paradisului Fiscal din Insulele Virgine Britanice. In acelasi scandal este vehiculat si numele regizorului de teatru Franco Dragone.