Actorul american a refuzat sa candideze la presedintia Statelor Unite, insistand asupra faptului ca locul sau nu este in politica, conform femalefirst.co.uk.

Pitt, in varsta de 44 de ani, este un cunoscut filantrop. Acesta a vorbit in numeroase randuri despre genocidul din Darfur (Sudan) si ajuta victimele uraganului Katrina, care a avut loc in 2005. Coordoneaza proiectul Make It Right pentru construirea a cateva sute de case ecologice in New Orleans, destinate supravietuitorilor dezastrului.

Chiar daca s-a implicat in aceste actiuni de binefacere, Pitt nici nu se gandeste sa candideze pentru Biroul Oval. "Nu vreau sa candidez, nu este locul meu acolo", a spus actorul.

In schimb, el este hotarat sa faca auzita campania Make It Right si spera ca problemele din New Orleans, care nu au fost nici acum rezolvate, sa fie mentionate in campania electorala din 2008.

"Este clar ca o anumita parte a societatii este ignorata. Cred ca acesta este unul dintre subiectele principale ce ar trebui tratate in campania urmatoare. Sunt atatea domenii care trebuie imbunatatite: educatia, reforma in sanatate, saracia, somajul si violenta care se naste din toate acestea", a mai spus Brad Pitt.