Actorul Kit Harrington a declarat ca interpretarea personajului Jon Snow din sezonul 6 al serialului ''Game of Thrones'', difuzat in primavara acestui an de HBO, a fost ''cea mai puternica'' fata de celelalte sezoane, relateaza UPI, citata de Agerpres.

Intr-un interviu pentru The Wrap actorul a vorbit despre evolutia personajului Jon Snow de-a lungul ultimelor sezoane, inclusiv despre momentul invierii lui Snow din taramul celor morti.

''Stiam ca personajul o sa fie readus la viata, dar nu stiam daca o sa revina ca o persoana schimbata, malefica. Deci nu puteam sa planific nimic inainte, ceea ce era ciudat'', a spus Harrington. ''Apoi am primit scenariul si intr-adevar Jon se intoarce asa cum a fost initial. Prima data mi s-a parut dezamagitor. Insa este mult mai subtil. Are o perspectiva a ceea ce se afla dincolo si anume ca nu exista viata dupa moarte. Ceea ce de fapt influenteaza ceea ce este el si ceea ce vrea el sa faca'', a mai spus actorul britanic in varsta de 29 de ani.

El a marturisit ca personajul lui s-a simtit in siguranta, adaugand in gluma ca poate nu ar fi fost bine sa spuna acest lucru ca sa nu moara in sezonul sapte, care va fi difuzat in vara anului viitor, conform UPI.com.

Actorul britanic, care a putut fi vazut recent in rolul unui agent secret britanic in filmul 'Spooks: The Greater Good'', admite cu tarie ca rolul lui Jon Snow a adus o contributie importanta carierei sale. El este convins ca i-a deschis multe usi, fiind un lucru la care nici nu se gandea pe vremea cand era student.

Kit Harrington va putea fi vazut in acest an in thrillerul western ''Brimstone'', in regia lui Martin Koolhoven, iar la anul in filmul ''The Death and Life of John F. Donovan'', in regia lui Xavier Dolan.