Actorul de comedie Jim Carrey ( 54 de ani )a fost dat in judecata de sotul fostei sale iubite, Cathriona White, luni, in cadrul unui proces in care starul hollywoodian a fost acuzat de faptul ca i-a furnizat acesteia medicamentele care i-au provocat decesul, scrie Agerpres citand AFP. Pentru a procura medicamentele actorul ar fi folosit un nume fals. athriona White a decedat anul trecut in urma unei supradoze.

Jim CarreyFoto: Agerpres
  • Actorul este acuzat ca si-a ascuns urmele

Mark Burton, sotul lui Cathrione White, pretinde ca vedeta a cumparat medicamentele folosind numele fals Arthur King si apoi ar fi ''facut demersuri pentru a-si ascunde si eclipsa implicarea si vina'' dupa moartea lui White.

Potrivit textului, consultat de AFP, actorul din "Eu, cu mine si Irene" (2000) si "The Truman Show" (1998) a obtinut in mod ilegal si sub un nume fals medicamente care dau dependenta si necesita o reteta si le-a oferit iubitei sale in varsta de 30 de ani cu toate ca stia ca aceasta era ''depresiva si incercase in trecut sa se sinucida''.

''Rezultatul a fost previzibil: White a facut o supradoza de aceste medicamente la 24 septembrie 2015 si a murit'', se arata in document.

Potrivit plangerii, Cathriona White a murit din cauza unei combinatii de Ambien (un somnifer puternic), Propranolol (un beta-blocant prescris impotriva anxietatii), precum si ''o doza masiva de Percocet'', un puternic analgezic, despre care se banuieste ca ar fi cauzat decesul cantaretului Prince.

La momentul mortii lui White, presa mondena americana a scris ca relatia sa cu Jim Carrey, in varsta de 54 de ani, era una tumultoasa.

Actorul american s-a declarat ''socat si profund intristat" de moartea iubitei sale.

Potrivit presei mondene, cei doi s-ar fi despartit cu cateva zile inainte de decesul Cathrionei White. Aceasta a scris pe Twitter, la 24 septembrie 2015, cu putin timp inainte de a muri, un mesaj care poate fi interpretat ca un ramas-bun: "Ma deconectez de pe Twitter, sper sa fi fost o lumina pentru familia mea si pentru cei dragi''.

Avocatul lui Carrey, celebrul Marty Singer, a negat, luni, acuzatiile spunand ca procesul nu este nimic altceva decat o incercare a lui Burton de a extorca bani de la actor.

Site-ul monden TMZ mentioneaza ca actorul pretinde ca White i-a ''furat'' reteta pentru medicamente si ca el nu i-ar fi dat niciodata pastile.

''Sunt unele momente in viata cand trebuie sa iti aperi onoarea impotriva relelor din aceasta lume'', sustine Carrey intr-o declaratie.

''Nu voi tolera aceasta incercare nemiloasa de a fi exploatat, eu sau femeia pe care am iubit-o'', mai scrie vedeta.

Actorul canadian Jim Carrey, nascut pe 17 ianuarie 1962, este un star al filmelor de comedie produse la Hollywood si s-a remarcat in pelicule cu mare succes in randul publicului, precum "Dumb and Dumber", "Ace Ventura: Pet Detective" si "Bruce Almighty". Jim Carrey a incheiat o relatie de cinci ani cu actrita Jenny McCarthy in 2010 si a fost casatorit de doua ori - cu Melissa Womer, in perioada 1987-1995, si cu Lauren Holly, in perioada 1996-1997.