​Ioan Gyuri Pascu iti vorbea despre bunatate, despre Dumnezeu si despre dragoste. A fost un om generos, care iubea in egala masura muzica lui si a celorlalti, a declarat cantaretul Cosmin Vaman pentru HotNews.ro. Folkistul mai adauga ca "lumina din ochii lui Gyuri atunci cand povestea despre minunea de a putea sa-ti pui viata in cantec va fi imposibil de stins". Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la varsta de 55 de ani.

Ioan Gyuri Pascu Foto: HotNews.ro

"Ii privesti cateodata pe scena pe artistii pe care ii admiri si nu poti sa nu te intrebi: oare omul asta, in spatele cortinei, o fi la fel de bun, de generos, de sincer in bucuriile si tristetile lui? Celor care nu l-ati intalnit, va dau o veste buna in ziua asta rea: Gyuri asa era", spune cantaretul Cosmin Vaman.

Totodata, acesta mai a declarat pentru HotNews.ro ca rareori a intalnit artisti care sa fie atat de sincer pe scena si la fel de autentici si in afara ei.

"Ioan Gyuri Pascu rupea din el. Te asteptai sa te faca sa razi, iar el iti vorbea despre bunatate, despre Dumnezeu, despre dragoste, dincolo de toate. A fost un om generos, care iubea in egala masura muzica lui si a celorlalti. Amestecul asta de aparenta fragilitate cu o fabuloasa forta a vocii si mesajului, de umor abundent si tristete sincera raman in sufletul tuturor celor care l-au vazut pe scena", spune Cosmin Vaman amintindu-si cum Ioan Gyuri Pascu i-a pus chitara in mana in timpul unui concert pe care il sustinea.

"Cumva, in omul asta parea sa incapa toata dragostea din lume", subliniaza Cosmin Vaman povestind un episod petrecut in Vama Veche, cand o ploaie torentiala a alungat pe aproape toata lumea de la un concert de-al sau, insa Ioan Gyuri Pascu a ramas sa asculte pana la final.

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la varsta de 55 de ani.