Actrita, regizoarea si scriitoarea Diane Keaton a fost aleasa sa primeasca cea de-a 45-a distinctie pentru intreaga cariera decernata de Institutul American de Film (AFI), informeaza Agerpres citand UPI.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Distinctia va fi acordata actritei in varsta de 70 de ani, cunoscuta pentru rolurile din ''Father of the Bride'', ''Annie Hall'' si ''Looking for Mr. Goodbar'', cu prilejul unei gale care va fi organizata la 8 iunie la Los Angeles.

''Diane Keaton este una dintre cele mai indragite doamne ale filmului american'', a indicat joi intr-un comunicat de presa Howard Stringer, presedintele consiliului de conducere al AFI.

''Inegalabila in rolurile sale atat in comedii cat si in fictiune (...). Cariera sa ca regizor si producator este si mai mult o dovada a pasiunii sale pentru forma artei si pentru talentele sale nelimitate. AFI este onoarea sa-i acorde ce-a de-a 45-a distinctie pentru intreaga cariera'', conform aceluiasi comunicat.

Anterior, premiul a mai fost decernat printre altii lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks si Morgan Freeman.

Diane Keaton, pe numele sau adevarat Diane Hall, s-a nascut la 5 Ianuarie 1946 in Los Angeles, California. Keaton si-a inceput cariera jucand in piese de teatru si si-a facut debutul pe ecran in 1970.

Primul ei rol major de film a fost Kay Adams-Corleone in Nasul (1972). Filmele care au consacrat-o insa au fost "Play It Again", "Sam" , Sleeper (1973) and "Love and Death" (1975).

Actrita a fost laureata in 1978 cu premiului Oscar, Premiul BAFTA si Globul de Aur, pentru rolul titular din pelicula Annie Hall"" , regia Woody Allen.