Cel de-al treilea lungmetraj din seria "Codul lui Da Vinci", "Inferno", regizat de Ron Howard, in care romanca Ana Ularu joaca alaturi de Tom Hanks si Felicity Jones, a avut premiera mondiala la Florenta, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Thrillerul bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Dan Brown, cel de-al treilea film din seria ecranizarilor "Codul lui Da Vinci", il prezinta pe faimosul expert in simbolistica Robert Langdon (Tom Hanks) pe urmele unor indicii care il conduc la Dante. Doar ca acesta se trezeste amnezic intr-un spital italian, unde se aliaza cu Sienna Brooks (Felicity Jones), o doctorita care, spera el, il va ajuta sa isi redobandeasca memoria. Impreuna pleaca intr-o cursa nebuneasca prin Europa pentru a dejuca un complot mondial.

Sub semnul uneia dintre cele mai misterioase si longevive capodopere ale literaturii, Divina Comedie a lui Dante Alighieri, aventurile la Florenta ale reputatului profesor au ca scop oprirea unui act terorist ce va afecta soarta fiecarei persoane de pe glob.

Descoperiri futuriste ale stiintei, picturi nemuritoare si explorarea unora dintre cele mai celebre cladiri ale frumosului oras italian puncteaza goana lui Langdon spre un deznodamant care ar putea schimba omenirea o data pentru totdeauna.

Romanca Ana Ularu joaca un rol secundar, iar personajul pe care il interpreteaza se numeste Vayentha, un agent din Florenta care a primit ordine sa-l urmareasca pe profesorul Robert Langdon(Tom Hanks).

Celelalte lungmetraje din seria "Codul lui Da Vinci" au generat incasari de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial.

Filmul va fi proiectat in avanpremiera nationala si va deschide cea de-a IV-a editie a Dracula Film Festival, ce va avea loc intre 12 si 16 octombrie, la Teatrul "Sica Alexandrescu", Cinemateca Patria si Cinema One din Brasov. Filmul este distribuit de Intercom Film, iar din 14 octombrie va rula in cinematografele din Romania.