Fratii Joel si Ethan Coen vor scrie scenariul pentru un nou film al studioului Fox, intitulat "Dark Web", care va relata ascensiunea si decaderea lui Ross William Ulbricht, creatorul unei retele ilegale a medicamentelor, cu ajutorul "Darknetului", partea ascunsa a internetului, informeaza News.ro citand contactmusic.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Filmul, al carui titlu provizoriu a fost "Silk Road", va spune povestea reala a lui Ross William Ulbricht, care a folosit pseudonimul Dread Pirate Roberts, pentru a construi o retea ilegala de comercializare pe internet a medicamentelor, denumita "The Silk Road".

Potrivit publicatiei The Hollywood Reporter, scenariul fratilor Coen va avea la baza un articol publicat in 2015 in revista The Wire de Joshuah Bearman despre ascensiunea si decaderea lui Ulbricht.

In varsta de 32 de ani, fostul creator al acelei piete negre a medicamentelor a fost gasit vinovat de spalare de bani, accesare ilegala a unor retele de computere, trafic de documente false si trafic cu narcotice, in februarie 2015.

Ross William Ulbricht a fost condamnat la inchisoare pe viata, fara posibilitatea de a fi eliberat conditionat.

El a fost arestat in octombrie 2013 si a fost acuzat de FBI ca a fost "creierul" din spatele operatiunii "The Silk Road".

Pentru a-l impiedica sa stearga fisiere cu date importante inainte de a fi arestat, doi agenti sub acoperire au pretins ca sunt amanti si s-au certat violent in fata lui, pentru a-i distrage atentia. Unul dintre agenti a reusit sa conecteze un stick USB la computerul lui Ulbricht si a putut sa cloneze in acest fel hard drive-ul acelui laptop.

"Darknet" reprezinta partea ascunsa a internetului, care poate fi accesata doar cu ajutorul unui software special. El poate fi folosit pentru accesarea ilegala a unor retele de computere, coruperea de fisiere informatice, dar si pentru comertul cu bunuri restrictionate, pe anumite piete speciale din cadrul "Darknet".

Fratii Coen - Joel Coen, nascut pe 29 noiembrie 1954, si Ethan Coen, nascut pe 21 septembrie 1957 - sunt doi regizori si scenaristi americani, ale caror filme abordeaza numeroase genuri si stiluri cinematografice, pe care, adeseori, cei doi frati le denatureaza si le parodiaza. Printre cele mai cunoscute pelicule ale lor se numara filme precum "Barton Fink" (1991), "Fargo" (1996), "The Big Lebowski" (1998), "No Country For Old Men" (2007), "Burn After Reading" (2008), "True Grit" (2010) si "Inside Llewyn Davis" (2013).

Fratii Coen au fost nominalizati impreuna la 13 premii Oscar, primind fiecare si o nominalizare individuala, si au castigat un Oscar pentru scenariu original cu filmul ¬Fargo¬ si trei premii Oscar ¬ cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun scenario adaptat ¬ cu filmul ¬No Country For Old Men¬. Au castigat numeroase trofee si la Festivalul de la Cannes, inclusiv trofeul Palme d¬Or, premiul pentru regie si Marele Premiu al Juriului.

In ultimii ani, fratii Coen au scris si scenariile unor filme regizate de alti cineasti, precum ¬Unbroken¬ - regizat de Angelina Jolie -, ¬Bridge of Spies¬ - regizat de Steven Spielberg - si ¬Suburbicon¬ - regizat de George Clooney