Cantareata Lady Gaga, o sustinatoare a candidatei democrate Hillary Clinton, a protestat, miercuri dimineata, in fata cladirii Trump Tower din New York, dupa victoria repurtata de republicanul Donald Trump in alegerile prezidentiale americane, informeaza telegraph.co.uk, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vedeta pop a urcat pe un camion de salubrizare si a ridicat in mana stanga o pancarta pe care era scris mesajul "Love trumps hate" (Iubirea invinge ura), un slogan pacifist utilizat in campania democratei Hillary Clinton, bazat pe un joc de cuvinte ce consta in omonimia dintre numele de familie al lui Donald Trump si verbul "to trump" ("a invinge", "a intrece", "a depasi", n.r.).

Cu cateva ore mai devreme, Lady Gaga a fost vazuta in timp ce a plans in culisele sediului de campanie al democratei Hillary Clinton, in noaptea de marti spre miercuri, potrivit lui Kasie Hunt, corespondent politic al MSNBC.

Pe masura ce orele treceau si devenea tot mai clar faptul ca Donald Trumpa va deveni urmatorul presedinte al Statelor Unite, Lady Gaga a publicat urmatorul mesaj pe Twitter: "Ma aflu intr-o camera plina de speranta, ne vom face auziti. Luptati pentru bunatate, egalitate si iubire. Nimic nu ne va opri. Spune o rugaciune, America!"

Prezenta la o intrunire publica din cadrul campaniei electorale a lui Hillary Clinton, la inceputul acestei saptamani, artista a vorbit cu multa pasiune in sprijinul candidatei democrate:

"Ea are o cariera in politica de mai multe decenii, experienta, educatie, leadership si intelepciune. E pregatita sa fie presedinte. A continuat sa mearga inainte si a continuat sa lupte pentru drepturile femeilor. A continuat sa lupte pentru cauza copiilor nostri. A continuat sa lupte pentru aceia care se afla in situatii dificile".

Referindu-se la subiectul victoriei din campania prezidentiala, artista a adaugat:

"Daca noi suntem americani adevarati, atunci trebuie sa trecem de la a-i vedea pe sustinatorii lui Trump ca pe adversarii nostri la a-i vedea ca pe aliatii nostri. Ce spune Hillary? Ce spunem noi, cei care o sustinem? Spunem ca suntem mai puternici impreuna. Si ceea ce eu vad in aceasta femeie remarcabila este faptul ca ea este pregatita sa readuca pacea in aceasta tara. America nu e cu adevarat America fara cetatenii ei".

Victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale a fost confirmata miercuri dimineata, in jurul orei 07.30 GMT. In discursul oficial pe care l-a sustinut la o ora dupa acel anunt, Donald Trump a avut cuvinte generoase la adresa candidatei democrate, spunand ca Hillary Clinton a luptat din greu in politica timp de mai multi ani si ca are fata de ea "o datorie profunda de gratitudine".

"Ne vom intelege cu toate celelalte natiuni care vor sa se inteleaga cu noi. Ii vom trata corect pe toti. Vom cauta un teren comun de intelegere, vom cauta parteneriatul, nu conflictul. America nu se va mai multumi insa cu nimic altceva decat cu ceea ce este mai bun. Trebuie sa ne recastigam destinul", a adaugat Donald Trump.

Lady Gaga, pe numele sau adevarat Stefani Joanne Angelina Germanotta, s-a nascut pe 28 martie 1986. Si-a inceput cariera muzicala in 2001, iar pana in prezent a lansat patru albume de studio. Artista, care a sustinut un concert la Bucuresti in 2012, a fost recompensata cu sase premii Grammy.