Mult-aclamatul scriitor George R. R. Martin, autorul celebrei serii literare "A Song of Ice and Fire" (''Cantec de gheata si foc''), ce sta la baza serialului de televiziune "Game of Thrones" (''Urzeala tronurilor''), a fost primit ca o vedeta rock, in acest weekend, la Targul International de Carte din Guadalajara, Mexic. Acesta a raspuns la unele dintre intrebarile fanilor cu privire la sfarsitul seriei despre care a dezvaluit ca va fi ''dulce-amarui'', informeaza EFE, preluata de Agerpres.

Desi biletele pentru acest eveniment au fost epuizate cu cateva zile inainte, fanii au format cozi prelungi in zonele de acces la acest eveniment despre care Martin a scris pe blogul sau ca va fi ultima sa aparitie publica din acest an.

Cu zambetul pe buze, scriitorul in varsta de 68 de ani a raspuns la intrebarile primite din partea fanilor, extrase dintr-o urna verde. Una dintre acestea a fost daca autorul crede in finaluri fericite. El a raspuns ca astfel de finaluri conventionale, precum cel faurit de J.R.R. Tolkien in ''Stapanul inelelor'', nu au loc in istorie si nu se petrec in viata reala.

''Nu pot spune cum se va incheia (seria - n.r.), dar pot spune ca va fi probabil un sfarsit dulce-amarui'' mai degraba decat unul fericit'', a declarat autorul.

De asemenea, intrebat daca va mai omori vreunul dintre personajele preferate ale fanilor, scriitorul american celebru pentru mortile neasteptate cu care curma destinele personajelor sale, a glumit spunand ca acest lucru are o limita: ''Sotia mea are un personaj preferat si a amenintat ca ma paraseste daca il omor''. Autorul nu a lasat insa sa se inteleaga care este acesta.

Cu privire la cea mai arzatoare intrebare, legata de lansarea celei de-a sasea carti din serie, mult-asteptata ''The winds of winter'', Martin a declarat ca este un ''scriitor lent'. ''Cu cat imbatranesc, cu atat scriu mai incet'', a spus scriitorul care a declarat in 1996 ca ritmul sau era de un roman pe an.

Facand referire la faptul ca "A Song of Ice and Fire" trebuia sa fie de fapt o trilogie, autorul a declarat: ''In inocenta mea, am crezut ca se va incheia in trei ani (...); dureaza putin mai mult''.

Intrebat care dintre personajele din seria sa ar fi un bun conducator in viata reala, George R.R. Martin a declarat ca acesta ar fi Tyrion Lannister care ''nu ar fi neaparat un lider iubit, dar ar avea intelectul necesar pentru asta (...) si nu ar fi naiv''. ''Sau Dany (Daenerys), daca si-ar aduce dragonii'', a subliniat scriitorul adaugand ca rezultatele ''alegerilor din Statele Unite ar fi fost foarte diferite daca Hillary (Clinton ￯ n.r.) ar fi avut dragoni''.

"A Song of Ice and Fire" este o opera in mai multe volume, al carei subiect este plasat in contextul medieval si care prezinta aventurile din cele sapte regate, lupta pentru putere si dorinta de razbunare a personajelor.

Primul volum, "A Game of Thrones" ("Urzeala Tronurilor"), publicat in 1996, a fost urmat de "A Clash of Kings" ("Inclestarea regilor") in 1999; "A Storm of Swords" ("Iuresul sabiilor") in 2000, "A Feast for Crows" ("Festinul ciorilor") in 2005 si "A Dance with Dragons" ("Dansul dragonilor") in 2011.

Nu se cunoaste data publicarii volumului "The Winds of Winter" si nici a celui de-al 7-lea si ultim volum, "A Dream of Spring".

In august anul trecut, Martin a recunoscut ca serialul difuzat la televiziune avanseaza mai repede decat capacitatea lui de a scrie volumele, insa a spus ca vor exista anumite diferente intre romanul "The Winds of Winter" si al saselea sezon din "Game of Thrones".

Drama fantastica ''Game of Thrones'' se va incheia dupa sezonul al optulea, a confirmat in luna iulie canalul HBO, care produce si difuzeaza serialul.

Mult asteptatul sezon 7 din seria de televiziune "Game of Thrones" va incepe in cursul verii anului viitor si nu in luna aprilie, asa cum a fost cazul celorlalte sezoane de pana acum, iar noul sezon va contine doar 7 episoade in loc de 10 ca pana acum.

Sezonul 6 din "Game of Thrones" a doborat recordurile de audienta ale HBO inregistrand o medie de 23 de milioane de telespectatori pe episod. Acest sezon a primit si nu mai putin de 23 de nominalizari la premiile Emmy castigand castigand 12 premii Emmy intr-un singur an, inclusiv la categoria "cel mai bun serial - drama".