Actorul de comedie Jimmy Kimmel, gazda a unui show de televiziune la ABC, va fi prezentatorul viitoarei ceremonii a Premiilor Oscar, care va avea loc in februarie 2017, au anuntat luni organizatorii, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Academia Americana de Film, care organizeaza Oscarurile, a confirmat ca Jimmy Kimmel a fost desemnat gazda viitoarei gale, dupa ce informatia a fost difuzata initial de revista de specialitate Variety.

Jimmy Kimmel, 49 de ani, care prezinta la postul ABC talk-show-ul "Late Night with Jimmy Kimmel", ar fi astfel pentru prima data gazda Premiilor Oscar, cea mai prestigioasa gala a industriei filmului. Anterior, el a mai prezentat Premiile Muzicii Americane (American Music Awards), precum si editia din acest an a Premiilor Emmy pentru televiziune.

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2017 va avea loc la Los Angeles, pe 26 februarie, si va fi difuzata in SUA de ABC.

"Da, voi prezenta Oscarurile. Nu e o gluma. Iar daca e, razbunarea mea pe Academie va fi teribila si dulce", a scris Kimmel luni pe Twitter.

Printre vedetele care au prezentat in ultimii ani gala Premiilor Oscar se numara Chris Rock, Neil Patrick Harris, Ellen DeGeneres si Seth MacFarlane.