Actorul britanic Peter Vaughan, cunoscut pentru rolurile interpretate in serialele "Game of Thrones" si "Porridge", cu o cariera de peste 75 de ani in teatru, televiziune si cinematografe, a murit la varsta de 93 de ani, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu profunda tristete va anunt ca Peter Vaughan a incetat din viata in aceasta dimineata. A murit inconjurat de membrii familiei", a anuntat un reprezentant al actorului, noteaza BBC.

Peter Vaughan a avut o cariera in teatru, televiziune si cinematografie de peste 75 de ani si a colaborat cu personalitati precum Anthony Hopkins, Frank Sinatra si Ronnie Barker.

Artistul a fost apreciat in mod special pentru portretizarea a lui Harry Grout din seria "Porridge", desi a jucat acest rol doar in trei episoade.

"Am aparut doar in trei episoade si, desigur, in filmul ce a urmat, asa ca trebuie sa le multumesc scenaristilor Dick Clement si Ian La Frenais pentru faptul ca personajul meu este unul de care oamenii isi amintesc intotdeauna cand vorbesc despre "Porridge", pentru ca Grouty este proeminent chiar daca nu mai apare. Toata lumea era ingrozita de el, asa ca toti vorbeau despre el si asa a devenit un personaj important", spunea Vaughan, cel care l-a jucat si pe Aemon Targaryan, mentorul lui Jon Snow, in serialul Game of Thrones.

El a jucat si in filmul lui Merchant Ivory, "The Remains of the Day", unde l-a interpretat pe tatal personajului jucat de Anthony Hopkins, precum si in productii TV ca "Chancer" si "Citizen Smith".