Zohre Esmaeli, fosta refugiata afgana, este noua imagine a campaniei "Germany - Land of Ideas", titlu preluat de la Claudia Schiffer, care a fost a fost imaginea campaniei de branding national timp de zece ani, scrie News.ro, citand Deutsche Welle.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campania "Germany - Land of Ideas" este o initiativa care beneficiaza de diferiti parteneri pentru a dezvolta proiecte si competitii spre a atrage atentia asupra tarii si poporului german. Top-modelul Claudia Schiffer a fost imaginea campaniei de branding national timp de zece ani, din 2006.

"Am plecat din Afganistan in Germania, impreuna cu familia mea, in 1999. Fuga noastra a durat sase saptamani", povesteste Zohre Esmaeli. Familia sa a scapat de regimul taliban, insa viata ei nu a fost una usoara in Germania.

"Am fost discriminata la scoala si asta a fost foarte dureros", mai spune ea.

Zohre Esmaeli a fost recrutata, dupa terminarea scolii, de o agentie de modeling, insa alegerea de a prezenta pe podium i-a adus noi probleme.

"Familia mea nu a acceptat usor faptul ca mi-am ales un drum propriu. Mereu incep proiecte, precum aceasta campanie. Sincer, nu le mai cer voie acum", afirma modelul.

Esmaeli, nascuta in 1985, la Kabul, a devenit cetatean german si se foloseste de popularitatea ei pentru a incuraja integrarea refugiatilor. Ca noua imagine a Germaniei, ea isi doreste sa intruchipeze o "societate deschisa".