In fiecare an, designerii ne surprind cu trendurile introduse. Daca anul trecut se purtau imprimeurile si culorile metalice, se pare ca anul acesta tonurile monocrome, trendurile orientale si palariile mari produc mai multa valva. Iata ce se va purta in 2008, in materie de incaltaminte, haine, palarii si machiaj.

In privinta pantofilor, tocurile vor fi punctul de interes in acest an: inalte, mici, subtiri, groase, tocuri sa fie. Pot arata cum vrei tu, important este ca adauga o nota simpatica si atractiva tinutei tale. In colectia de vara Miu Miu, accesoriile adaugate tocurilor au avut rolul de a "condimenta" putin tinutele. In aceasta imagine, pantofii arata ca ai unei printese, din cauza tonurilor de roz si negru si a accesoriilor aurii adaugate pe fiecare toc. Si Prada s-a molipsit cu acest microb, prezentand tocuri metalice sustinute de un calcai in forma de floare.

Miu Miu (foto: fashioncapital.co.uk)
Prada  (foto: fashioncapital.co.uk)


Alte accesorii care n-ar trebui ignorate sunt ghetrele. Acestea au fost folosite prima oara in colectia Chanel, primavara-vara 2006, iar acum, in 2008, au avut un succes nebun in prezentarea tinutelor Miu Miu pentru primavara-vara.

Ghetra (foto: fashioncapital.co.uk)

In materie de vestimentatie, cuvintele cheie sunt "inspiratie orientala". In spectacolul oferit de Fendi, motivele asiatice au fost incluse in toate creatiile. Detalii subtile, cum ar fi pasarile in zbor si folosirea tonurilor aurii au facut din aceasta colectie una proaspata si eleganta. De asemenea, Prada si Martin Grant au introdus motive orientale in colectiile lansate.

Motive orientale (foto: fashioncapital.co.uk) 

Cand vine vorba de palarii, cu cat sunt mai mari, cu atat mai bine. Marc Jacobs si Oscar de la Renta au folosit modele interesante la capitolul palarii, ambele colectii avand un factor "WOW!", dar in mod diferit. Marc Jacbos a folosit materiale moi, astfel incat borurile sa cada de-a lungul capului, pana aproape de umeri. In schimb, de la Renta a preferat mai multa fermitate, folosind ca material rachita impletita.

Palarie Marc Jacobs (foto: fashioncapital.co.uk)


 

Oscar de la Renta (fashioncapital.co.uk)

Cat despre machiaj, raspunsul castigator este imbinarea vechiului cu noul. Buzele rosii, obrajii nuantati si tusul negru pentru ochi caracterizeaza anii '40. Combinate cu noul val - fard de ochi in nuante metalice, buze in culori reci, pale si contururi accentuate, dau foarte bine. Incercati, in loc de mascara negru, unul maro.

Sursa: fashioncapital.co.uk