Actorul Sonny Landham, care a aparut in filmele "Predator" si "48 de ore", a murit la varsta de 76 de ani, in Lexington, Kentucky, scrie News.ro, citand Variety.com. Actorul, ai carui parinti au facut parte din triburile Cherokee si Seminole, era cunoscut pentru interpretarea lui Billy Sole din "Predator"din 1987, cu Arnold Schwarzenegger in rol principal.

Landham a aparut la inceputul carierei, in anii 1970, in mai multe filme de serie X, insa din 1979 a jucat in thrillerul "The Warriors", apoi in 1980 in "Action Jackson" si "Lock Up". A jucat in peste 50 de filme, continuand sa apara pe ecran pana in anii 1990.

In 2003, Landham a intrat in cursa pentru postul de guvernator al statului Kentucky, dar nu a reusit sa obtina nominalizarea Partidului Republican.

Actorul a candidat de asemenea pentru Senat in 2004 si a fost nominalizat in 2008 din partea Partidului Libertarian pentru acelasi post, dar comentariile sale politice intr-o emisiune radio i-au determinat pe liderii partidului sa-i retraga nominalizarea.

Sonny Landham are un fiu, William, si o fiica, Priscilla.