"Tarziu" ("Late"), in regia lui Paul Negoescu si "O zi buna de plaja" ("A good day for a swim"), al lui Bogdan Mustata vor fi prezentate in cadrul Berlinale Shorts de anul acesta, alaturi de alte 27 de productii internationale.

Premierea va avea loc in cadrul unei ceremonii, pe 12 Februarie, conform unui comunicat. Pana la acea data, juriul - alcatuit din producatoarea romanca Ada Solomon, regizorul francez Marc Barb si actrita germana Laura Tonke - se va fi decis asupra celor mai bune scurt-metraje dintre cele 29 participante.

Printre acestea, se afla doua scurt-metraje romanesti: "Tarziu" ("Late"), in regia lui Paul Negoescu (22 de minute) si "O zi buna de plaja" ("A good day for a swim"), al lui Bogdan Mustata (10 minute).

Productiile europene vor participa si la Premiul pentru Cel mai Bun Scurt-metraj European. Filmele selectate pentru Berlinale Shorts difera atat ca prezentare, cat si continut: animatiile experimentale vor rula alaturi de documentarele pline de secvente de impact, luate din realitatea imediata.

Gama subiectelor prezentate este la fel de larga: de la dragoste si sex, pana la realitatile cotidiene. "Filmele sunt captivante prin simplitatea si forta lor. Ne dau o idee despre noua generatie a creatorilor de film si despre felul in care ei aleg sa prezinte diverse povesti printr-o prisma dramatica", spune coordonatorul Maike Mia Höhne.