L'Oreal a concediat-o pe Munroe Bergdorf, primul model transgender din istoria grupului, din cauza unor comentarii considerate rasiste pe care fotomodelul le-ar fi publicat recent pe internet, a anuntat vineri postul BBC, citat de Agerpres. Potrivit presei internationale, Munroe Bergdorf ar fi scris intr-un mesaj publicat pe contul ei de Facebook ca "toti oamenii albi sunt rasisti".

HotNews.roFoto: Hotnews

Celebra companie de produse cosmetice a dat publicitatii un comunicat de presa in care a spus ca acele comentarii "sunt in dezacord" cu valorile sale si a anuntat incheierea parteneriatului cu Munroe Bergdorf.

Modelul a reactionat imediat prin intermediul unui nou mesaj: "Aflati ca incercand sa ma faceti bucati, dovediti de fapt ca tot ceea ce eu am spus este adevarat".

Munroe Bergdorf, care locuieste la Londra, a fost denumita "imaginea diversitatii moderne" atunci cand a fost aleasa sa promoveze campania #allworthit a grupului francez L'Oreal.

La doar cateva zile dupa semnarea contractului, potrivit presei internationale, fotomodelul de 29 de ani a publicat urmatorul mesaj online: "Sincer, nici nu mai am energie pentru a vorbi despre violenta rasiala a oamenilor albi. Da, ma refer la TOTI oamenii albi!".

"Intrucat cei mai multi dintre voi nici nu va dati seama sau refuzati sa acceptati faptul ca existenta, privilegiile si succesele voastre, ca rasa, sunt construite pe spatele, sangele si moartea persoanelor de culoare", a adaugat ea.

"Intreaga voastra existenta este imbibata in rasism", a mai spus Munroe Bergdorf.

Ulterior, aceste comentarii au fost sterse de pe contul ei de Facebook.

Vineri, Munroe Bergdorf a incercat sa isi clarifice declaratiile: "Atunci cand am spus ca 'toti oamenii albi sunt rasisti', m-am referit la faptul ca societatea vestica, in intregul ei, este un sistem inradacinat in ideologia suprematiei albe - creat pentru a avantaja, prioritiza si proteja oamenii albi inainte de orice alta persoana din oricare alta rasa. Fara sa isi dea seama, oamenii albi sunt educati de societate pentru a fi rasisti incepand de la nastere. Nu este ceva genetic. Nimeni nu se naste rasist".