Unu dintre cei mai apreciati bucatari din Franta, al carui restaurant a fost onorat cu trei stele in ghidul Michelin de aproape 20 de ani, a cerut sa i se retraga prestigiosul calificativ din cauza enormei presiuni de a fi judecat pentru fiecare fel pe care il serveste, scrieGuardian.

Chef Sebastien Bras renunta la stelele MichelinFoto: Captura Facebook

Sebastien Bras, 46 de ani, care conduce apreciatul restaurant Le Suquet din Laguiole, a anuntat miercuri ca vrea sa fie scos din “biblia” gatronomiei franceze.

Michelin a dezvaluit ca este pentru prima data cand un chef a solicitat sa fie scos din ghidul restaurantelor in acest fel, fara sa fie vorba de o modificare majora a modelului de business sau a pozitionarii.

Bras a spus ca vrea sa poata sa gateasca mancaruri bune departe de agitatia ratingurilor si a grijilor in privinta evaluatorilor anonimi ai Michelin, care pot sosi la restaurantul sau in orice moment.

Le Sequet a fost descris constant de evaluatorii Michelin de restaurante ca fiind atat de bun incat de “vrajeste”.

Bras, imbracat in albul bucatarilor, si-a anunta decizia intr-un clip video, pe fundal fiind peisajul local: “Astazi, la 46 de ani, vreau sa dau un nou sens vietii mele … si sa redefinesc ce este esential”: