Chelul personaj malefic al benzilor desenate fie este la conducere sau, cu siguranta, se bucura de tot respectul sefilor studiourilor. Warner Bros. si greva scenaristilor au reusit ceva ce nimeni nu era in stare sa faca. Au pus „Liga Justitiarilor” pe tusa, scrie eonline.com

Filmul „Liga Justitiarilor”, care urma sa fie regizat de laureatul cu Oscar, George Miller (Mad Max, Happy Feet) a fost pus pe linie moarta pe termen nelimitat.

Mai mult decat asteptata adaptare pentru marele ecran a benzilor desenate trebuia sa intre in productie zilele acestea, urmand sa apara in cinematografe in 2009.

Producatorii au ajuns la concluzia ca scenariul mai trebuie periat si acest lucru se va putea face dupa ce va lua sfarsit greva scenaristilor.

O alta problema a fost bugetul enorm al productiei. Studiourile Warner nu au reusit sa obtina scutiri de taxe in Australia, unde erau planficate filmarile.

Dar si expirarea exclusivitatii cu actorii care urmau sa interpreteze personaje ca Superman, Batman, Femeia Fantastica sau Lanterna Verde si Flash, a avut un cuvant de spus. Studioul ar fi trebuit sa le plateasca salarii cu sase cifre chiar daca filmul nu intra in productie. Warner Bros. a decis sa ii elibereze de contract si sa poata juca in alte productii intre timp. Ei se bazeaza pe faptul ca actorii sunt semi-necunoscuti si ca vor ramane apropiati proiectului si rolurilor mai mult decat ofertante.

Daca studiourile vor rezolva problema scenariului, cel mai probabil filmul va intra in productie in toamna dar nu va iesi pe ecrane decat in 2010. Si asta ii va impinge pe producatori sa jongleze cu premiera noului film cu Superman: Barbatul de Otel.

Oricum, amanarea productiei la „Liga Justitiarilor” il bucura cu siguranta pe regizorul Christopher Nolan care nu si-ar dori pe ecrane doua filme cu Batman. El urmeaza sa lanseze „Cavalerul Negru”, un nou film din sera Batman in aceasta toamna. Nolan a reinviat, in 2005, franchiza Batman cu „Batman – Inceputuri”.