Chuck Mosley, fost solist al trupei Faith No More, a murit la varsta de 57 de ani din cauza dependentei de droguri, potrivit unui comunicat al familiei muzicianului, citat de Variety.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa o lunga perioada de cumpatare, Charles Henry Mosley III si-a pierdut viata pe 9 noiembrie 2017, din cauza dependentei. Va spunem asta in speranta ca va folosi si altora care se lupta cu aceasta boala", se arata in comunicatul familiei, potrivit News.ro.

Formatia Faith No More i-a adus un omagiu fostului lor coleg: "Cu inima grea, am aflat de moartea prietenului si colegului de trupa, Chuck Mosley (...) Cat de norocosi am fost ca am putut canta impreuna anul trecut cand am relansat primul nostru album. Multora le va lipsi entuziasmul, umorul si stilul lui. Am fost o familie, una neobisnuita si disfuntionala, si vom fi intotdeauna recunoscatori pentru timpul petrecut cu Chuck".

Nascut la Los Angeles, Mosley a cantat cu basistul Bill Gound intr-o trupa numita Animated. Cei doi s-au alaturat Faith No More in 1983.

Mosley a cantat pe primele doua albume ale trupei, "We Care a Lot" (1985) si "Introduce Yourself" din 1987, care a fost lansat prin Warner Bros.

Chuck Mosley a fost inlocuit in 1988 de Mike Patton, cu care trupa a lansat albumul de succes "The Real Thing", in 1989, in care apar hit-uri precum "Epic" si "Falling to Pieces". Mosley a dat in judecata formatia, invocand violarea parteneriatului. Cazul s-a incheiat in afara curtii. Mai tarziu, el a infiintat formatia Cement si au urmat albume solo si reuniuni ocazionale cu Faith No More.