Cantaretul de jazz Jon Hendricks, pionier al jazzului popular, a murit miercuri, intr-un spital din New York, la varsta de 96 de ani, scrie News.ro. Jon Hendricks s-a nascut pe 16 septembrie 1921, pe numele complet John Carl Hendricks. Artistul a renuntat la litera "h" din prenumele sau cand a inceput sa cante.

Cunoscut pentru improvizatiile sale, combinatia de versuri si vocalize, Jon Hendricks a facut parte din Lambert, Hendricks & Ross - format impreuna cu Dave Lambert si Annie Ross (inlocuita apoi cu Yolande Bavan). Grupul a cunoscut succesul in 1958, cu albumul "Sing a Song of Basie", si s-a destramat in 1964, dupa ce a lansat mai multe albume de studio si live prin Columbia Records.

"High Flying", lansat in 1962, a fost recompensat cu Grammy pentru cel mai bun grup vocal, iar in 1998, "Sing a Song of Basie" a primit Grammy Hall of Fame Award.

Jon Hendricks a creat si "Evolution of the Blues", un show care a avut reprezentatii timp de cinci ani in San Francisco, el a fost profesor de jazz si critic.

De-a lungul carierei a avut mai multe colaborari, intre care cea cu sotia lui, Judith, in cvartetul Jon Hendricks and Company, dar si cu Bobby McFerrin, alaturi de care a lansat "Another Night in Tunisia", in 1986.