Cu un total de 386 de puncte, tanarul violonist Stefan Besan, elev al Liceului de Muzica "George Enescu", din Bucuresti, a fost desemnat aseara, in cadrul Galei Nationale a finalistilor Eurovision Young Musicians, marele castigator EYM 2008 si reprezentantul Romaniei la Concursul Eurovision de la Viena. Stefan s-a nascut la Chisinau si de doisprezece ani studiaza vioara.

Locul al doilea si premiul special al TVR Cultural a fost obtinut de Dorinel Puia (interpret la clarinet), din Targu Mures, care a totalizat 383 de puncte, interpretand Concertul nr. 2 in Mi bemol major op.74, partea I, de Carl Maria von Weber. Dorinel Puia este la a doua sa participare la concursul Eurovision Young Musicians.

Juriul a apreciat la cei zece finalisti repertoriul ales, prezenta scenica a fiecarui concurent, interpretarea, studiul, felul in care interactioneaza cu publicul, dar si atitudinea si impresia pe scena si in afara acesteia. Conform aprecierilor juriului, punctajul a fost foarte strans, valoarea concurentilor fiind apropiata. Astfel, pe locurile urmatoare s-au situat:

Locul III - Cocea Mihai Emil (Bucuresti) - viola (363 puncte)

Locul IV si Premiul Special al Presei - Parau Andrei Victor (Timisoara) - pian (362 puncte)

Locul V - Antonescu Maria Luiza (Bucuresti) - viola (361 puncte)

Locul VI - Paponiu Radu Marian (Bucuresti) - vioara (344 puncte)

Locul VII - Leata Nicolae Eduard (Pitesti) - chitara (340 puncte)

Locul VIII - Hergane Ionut Alexandru (Cluj) - pian (336 puncte)

Locul IX - Malaimare Ion Alexandru (Bucuresti) - vioara (333 puncte)

Locul X - Mai-Antal Mateus Johann (Bucuresti) - vioara (320 puncte).