Actorul Heath Ledger, care a decedat marti in New York, s-a alaturat actorilor si cantaretilor care au plecat in lumea celor drepti inainte sa implineasca 30 de ani, precum Brad Renfro, Kurt Cobain, Aaliyah, Jim Morrison, The Notorious B.I.G. (Chris Wallace), Tupac Shakur s.a.

Heath Ledger (28 de ani)

Ledger a fost gasit mort in apartamentul sau din Manhattan. Autopsia efectuata initial a fost irelevanta, iar medicul legist a declarat ca este nevoie sa se mai efectueze cateva teste pentru a se determina cauza decesului. Ledger, care de curand a pus capat relatiei sale cu actrita Michelle Williams, impreuna cu care avea o fetita in varsta de 2 ani, va ramane in inimile oamenilor ca fiind unul dintre cei mai buni actori din generatia sa. Heath Ledger a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul interpretat in “Brokeback Mountain”.

Brad Renfro (25 de ani)

Renfro a debutat ca actor in anul 1994, la varsta de 11 ani, in filmul “The Client”. In 1996, a jucat alaturi de Brad Pitt, Robert DeNiro, Kevin Bacon si Dustin Hoffman in productia “Sleepers”. Renfro a devenit intr-un timp foarte scurt un actor apreciat de critici, care considerau ca datorita talentului sau va deveni un pion important la Hollywood. In decembrie 2005, Renfri a fost arestat pentru consum si posesie de heroina. In urma procesului de judecata, actorul a fost obligat de instanta sa se supuna testelor antidrug pe o perioada de trei ani. Actorul s-a internat la dezintoxicare in anul 2006, insa in 2007 a fost acuzat ca a incalcat hotararea data de instanta de judecata. Pe data de 15 ianuarie Renfri a fost gasit mort in apartamentul sau din Los Angeles, dupa ce cu o seara inainte a consumat o cantitate insemnata de alcool. Cauza decesului nu a fost inca stabilita.

Aaliyah (22 de ani)

Aaliyah Dana Haughton, cunoscuta de fanii muzicii hip-hop si R&B drept Aaliyah, a aparut la varsta de 10 ani la “Star Search”. Albumul sau de debut, "Age Ain't Nothing but a Number" s-a bucurat de un real succes si a primit discul de platina la cateva luni dupa lansare. Aaliyah s-a casatorit la varsta de 14 ani cu R. Kelly, cantaretul care a ajutat-o sa produca acest album. Revista Vibe a publicat o copie a certificatului de casatorie a celor doi, datat pe 31 august 1994, in care aparea ca artista avea 18 ani. Casatoria celor doi a fost anulata in februarie 1995. Aaliyah si-a continuat cariera muzicala si la varsta de 17 ani a lansat albumul “One in a Million”, care a primit doua discuri de platina. In luna iulie a anului 2001, artista a realizat albumul “Aaliyah". La o luna dupa lansare, Aaliyah a mers in Bahamas pentru a realiza videoclipul piesei "Rock the Boat". La plecarea spre Statele Unite, avionul inchiriat de cantareata si cativa membri ai casei sale de productie s-a prabusit si toate persoanele aflate la bord au decedat.

The Notorious B.I.G. (24 de ani)

Chris Wallace, cunoscut ca The Notorious B.I.G., Biggie Smalls sau Big Poppa, a avut o mare influenta asupra muzicii rap. In anul1992 a inceput sa lucreze cu Sean "Puffy" Combs, LL Cool J, Mary J. Blige si Tupac Shakur (cunoscut ca 2Pac). Albumului sau de debut, "Ready to Die", a fost lansat in 1994 chiar la momentul izbucnirii disputei intre Coasta de Est si cea de Vest din Statele Unite , dupa ce 2Pac a fost impuscat. In martie 1997, in timp ce se afla in California sa isi promoveze noul album, “Biggie”, a fost impuscat mortal. Vinovatii nu au fost gasiti nici pana astazi.

Tupac Shakur (25 de ani)

Ca si in cazul lui Wallace, moartea lui Tupac Shakur (2Pac) a fost cauzata de rivalitatea dintre Coasta de Est si cea de Vest. In noiembrie 1994, Shakur a fost impuscat in timp ce circula cu masina in Las Vegas. Artistul a fost internat in spital si a decedat la sase zile dupa. Printre piesele sale de succes se numara: "Me Against the World", ”Brenda's Got a Baby", "If My Homie Calls", "I Get Around", "Keep Ya Head Up", "Dear Mama", "Old School", "So Many Tears", "California Love", "How Do You Want It” s.a. Dupa moartea sa, Tupac a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind rapperul cu cel mai mare numar de albume vandute din lume – peste 75 de milioane in intreaga lume.

Kurt Cobain (27 de ani)

Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, este o legenda a muzicii rock. Piesa "Smells Like Teen Spirit" a fost desemnata imnul generatiei X. Multi l-au considerat ”purtatorul de cuvant” al adolescentilor si tinerilor din anii ’90. Kurt Cobain si-a gasit refugiul in droguri si alcool deoarece nu putea sa mai faca fata presiunilor media, anilor de depresie, brositei cornice si durerilor de stomac. Cobain s-a sinucis in anul 1994, impuscandu-se in locuinta sa din Seattle.

Jim Morrison (27 de ani)

Jim Morrison – denumit “zeul muzicii rock” - a fost poet, scriitor, regizor de film si solistul si textierul trupei The Doors. In anul 1965 Morrison a infiintat trupa The Doors, care s-a bucurat de un mare succes si a lansat sase albume. Morrison a decedat in anul 1971, la putin timp dupa ce s-a mutat la Paris. S-a vehiculat informatia ca artistul a murit din cauza unei supradoze de heroina , insa adevarata cauza a decesului sau a ramas necunoscuta, intrucat lui Morrison nu i s-a facut autopsie.

Sursa: abc.com