Desi mase intregi de fani indurerati s-au strans in fata apartamentului lui Heath Ledger din SoHo, New York, se pare ca ceremonia de inmormantare va fi o chestiune mult mai intima, anunta eonline.com

Purtatorul de cuvant al casei funerare unde a fost depus corpul neinsufletit al actorului a declarat ca aranjamentele pentru inmormantare au fost finalizate. El nu a vrut sa dezvaluie exact cand si unde vor avea loc ceremoniile oficale, desi a tinut sa precizeze ca familia lui Ledger se va intruni abia astazi.

Familia actorului este cea care doreste discretie in relatia cu presa, a dezvaluit Associated Press.

Intrebarea care ii macina pe toti este unde va fi inmormantat Heath Ledger? Se poate ca rudele sa vina pentru ceremonie in New York, dar se poate ca ei sa vina pentru a escorta ramasitele actorului pana in Australia, tara lui natala. In orice caz, un plan care sa fie facut public nu exista in niciuna dintre tari.

La New York a sosit ieri noapte si fosta logodnica a lui Ledger, Michelle Williams, alaturi de fiica de doi ani a acestora, Matilda. Michelle a aflat tragica veste in Suedia unde se afla pentru niste filmari. Ea a venit insotita de mama ei, Carla, de prietenul ei cel mai bun, Busy Philipps, si de un coleg al acesteia din serialul "Dawson's Creek". Si vecina lui Heath, actrita Keri Russel a trecut sa-i aduca un ultim omagiu. Ea a depus o scrisoare de condoleante la casa funerara, pazita strasnic de bodyguarzii sai.

Tot astazi au fost date publicitatii imagini exclusive de la filmarile de acum cateva zile la care Heath a participat. El juca in filmul "Imaginariumul doctorului Parnassus", regizat de Terry Gilliam. Site-ul Entertainment Tonight anunta ca filmarile la aceasta ultima productie, in care Heath a fost distribuit, au fost suspendate pe termen nelimitat. Informatia a fost confirmata si de revista People. Regizorul este trist de pierderea actorului si urmeaza sa ia o decizie dupa weekend, daca il va inlocui pe Heath sau va anula definitiv productia.

Intre timp, politia da mai multe detalii in legatura cu moartea, ramasa inca suspecta, a lui Ledger. Reprezentantii politiei dezvaluie ora estimata a decesului, survenit in intervalul 1.00 - 2.45, marti dimineata. Pentru ora 1.00, confirma menajera actorului care l-a vazut dormind si sforaind. Iar la ora 2.45 a sosit maseuza personala care l-a gasit mort. Panicata, maseuza a sunat-o pe o prietena a lui Heath, actrita Mary-Kate Olsen si apoi la serviciul de urgenta. Desi i s-au dat instructiuni de resuscitare, se pare ca a fost prea tarziu.

Autoritatile au confirmat ca in apartament s-au gasit sase medicamente care se elibereaza numai cu reteta, folosite pentru insomnie sau anxietate. Dintre acestea, trei erau eliberate in Europa, unde Heath avusese filmari cu cateva zile inainte.