Familia lui Heath Ledger a refuzat sa dezvaluie planurile pentru ceremonial sau locul unde va fi ingropat actorul. Totusi, vineri a avut loc o comemorare privata la casa funerara din New York unde este depus corpul neinsufletit, dezvaluie eonline.com.

Niciuna din partile implicate nu a dorit sa faca vreun comentariu in acest caz. Politia din New York a fost nevoita sa instaleze garduri metalice de protectie pentru a proteja familia indurerata de multimea de fani si curiosi care s-au strans in fata casei funerare Frank E. Campbell din Manhattan.

Exista banuiala ca trupul actorului nu se mai afla acolo. Azi noapte, la ora 4, o masina mortuara a parasit curtea cladirii. Oficialii casei au refuzat sa confirme daca sicriul lui Heath se afla in acea masina. Politia a blocat strada cat a fost incarcat sicriul in masina care a demarat apoi in directia aeroportului.

Modelul australian Sophie Ward, o prietena a actorului a declarat intr-un ziar local ca e normal ca familia acestuia sa mearga la Los Angeles dar ca probabil trupul va fi repatriat si ingropat la Perth.

Si Ministrul de externe australian Stephen Smith a declarat ca stie de existenta unor ceremonii memoriale, una privata la New york si una publica la Los Angeles. El nu stie exact daca trupul va fi apoi repatriat dar s-a oferit sa ajute familia in acest sens daca va fi nevoie.

Inainte de a pleca spre Statele Unite, familia lui Ledger a publicat intr-un ziar australian un tribut pentru cel disparut. Textul a fost semnat de intreaga familie.

Actrita Mary-Kate Olsen, prietena lui Heath, refuza sa vorbeasca cu politistii despre actor dar si-a impartasit gandurile despre pierderea suferita.

"Heath a fost un prieten. Moartea lui e o pierdere tragica. Gandurile mele sunt acum alaturi de familia sa, in aceste momente dificile", a declarat Olsen.

Ea este implicata in acest caz deoarece a fost prima persoana apelata de maseuza lui Heath inainte de a apela serviciul de urgenta 911. Maseuza, in varsta de 40 de ani, s-a panicat dupa ce l-a gasit fara suflare pe Ledger. Ea a luat telefonul actorului, a cautat in agenda si a gasit numele lui Mary-Kate, care i s-a parut familiar. Ea a apelat-o pe actrita de 3 ori in acea noapte. Olsen se afla la Los Angeles unde se intorsese dupa Festivalul de Film Sundance. Dupa primul apel, care a durat 39 de secunde, Mary-Kate a trimis la apartamentul lui Heath trei persoane din garda ei de corp. Dar nu se cunoaste ce s-a discutat in celelalte doua apeluri succesive, unul de 49 de secunde si unul de un minut si 39 de secunde. Apelul la 911 a fost efectuat abia la noua minute dupa prima apelare a actritei. Ultimul apel catre Mary-Kate Olsen a fost dat la ora 3:34, cand la apartament sosisera si paramedicii si cei 3 barbati trimisi de Olsen. Paramedicii au interzis accesul acestora in apartamentul victimei. S-a confirmat apoi ca Ledger era deja mort la ora la care maseuza a descoperit cadavrul.

NYPD i-a interogat pe cei trei barbati din securitatea personala a actritei Mary-Kate Olsen despre care s-a afirmat ca au fost foarte cooperativi.

Un reprezentant al NYPD a negat interesul investigatorilor de a o chestiona pe Mary-Kate. Ei asteapta in continuare raportul toxicologic care va fi emis in cel mult 14 zile dar au dezvaluit ca actorul suferise de o gripa foarte recent. Se banuia ca avea pneumonie drept pentru care avea prescrise o serie de antibiotice care au fost gasite in apartamentul sau din New York, dezvaluie Entertainment Tonight.