Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, vrea sa dea in judecata compania aeriana Ryanair, din cauza unei reclame in care apare imaginea sa si a iubitei lui, Carla Bruni. Reclama, aparuta in Le Parisien, ii infatiseaza pe Sarkozy si Bruni uitandu-se incantati catre cer, in timp ce, deasupra capului Carlei, sta scris: "Cu Ryanair, intreaga mea familie poate veni la nunta".

Reclama vine dupa cateva saptamani de speculatii conform carora cuplul se va casatori. Asta, daca nu au facut-o deja la Paris, cu cateva saptamani in urma.

Sub motivul "folosirii nepotrivite" a imaginii presedintelui, David Martinon - purtatorul de cuvant prezidential - sustine: "Suntem pregatiti pentru toate interventiile legale, pentru ca acest lucru este inacceptabil", conform telegraph.co.uk.

Matthieu Glasson, marketing manager la Ryanair, si-a cerut scuze pentru jignirea presedintelui, dar a mai spus ca este surprins de reactia acestuia: "daca te uiti la reclama, poza ii arata pe cei doi intr-o lumina pozitiva: zambesc, sunt unul langa altul si nu i-am prezentat in nicio ipostaza jenanta", spune Glasson.

In prezent, Sarkozy face tot posibilul sa pastreze discretia asupra vietii personale. Aceasta atitudine vine dupa scaderea popularitatii sale in sondaje, datorate mult prea mediatizatei sale relatii cu Bruni.

Alte reclame Ryanair care au starnit controverse

Monalisa (foto: repubblica.it)

"Piss off", un joc de cuvinte controversat
(foto: repubblica.it)

Persiflare la adresa ministrilor
(foto: repubblica.it)

Reclama impotriva agentilor online
(foto: repubblica.it)