Costel Busuioc, un zidar roman cu opt clase, emigrat in Spania, a fermecat telespectatorii televiziunii publice spaniole intr-un concurs de tip "Megastar". Timiseanul de 33 de ani a cantat in primele doua emisiuni ale concursului "Nessun dorma" si "Caruso" si a obtinut cele mai multe puncte din partea publicului si a juriului. In ciuda calitatilor sale vocale deosebite, Busuioc a refuzat oferta de a studia canto la Opera de la Viena, deoarece avea nevoie de bani pentru a-si intretine sotia si cei patru copii.

Acesta este, de fapt, si motivul pentru care tanarul s-a prezentat la castigurile pentru emisiunea "Hijos de Babel", la sugestia unor colegi de santier care l-au auzit cantand. El a fost ales sa concureze in finala in fata altor cateva mii de candidati desi la ultimul castig o raceala l-a facut sa nu poata canta. El a povestit atunci ca a trebuit sa lucreze cu apa foarte rece si ca in apartamentul in care locuieste nu are incalzire.

Povestea romanului si inclinatia sa spre muzica lirica seamana cu cea a lui Paul Potts, vanzatorul de telefoane mobile care a dat fiori la un concurs de acelasi gen din Marea Britanie. Potts a castigat concursul "Britain's Got Talent" si a inregistrat deja primul sau CD.

In cazul in care Costel Busuioc va castiga concursul, el va semna un contract cu casa de discuri Sony BMG. De asemenea, televiziunea organizatoare va organiza proiecte in tarile din care provin cei trei concurenti care vor ramane in finala.

Costel Bucuioc concureaza impotriva a zece concurenti din Togo, Ecuador, Venezuela, Siria, Cuba, Indonezia, Argentina, Columbia si Mexic. Canalul principal al televiziunii publice spaniole difuzeaza gala fiecare saptamani martea, de la ora locala 22.00 (23.00 ora Romaniei). Intre galele saptamanale, concurentii pot fi votati conform detaliilor prezentate aici.

Imagini cu Costel Busuioc la preselectiile pentru emisiunea spaniola

Imagini cu Costel Busuioc in prima emisiune a concursului "Hijos de Babel"