Printul Philip al Marii Britanii a comis o gafa enorma dupa ce a confundat-o pe actrita Cate Blanchett cu un tehnician, intreband-o daca ii poate repara DVD player-ul.

Printul, cunoscut pentru inclinatia sa catre gafe, nu a recunoscut-o pe actrita atunci cand au facut cunostinta la Palatul Buckingham din Londra. El a presupus ca Blanchett, castigatoare a unui Oscar, este vreun tehnician atunci cand aceasta i-a spus ca lucreaza in industria cinematografica.

"Cand Cate i-a spus ca lucreaza in aceasta industrie, Printul Philip a inceput sa-i povesteasca despre DVD player-ul sau care se stricase, dupa spusele lui. "E un cablu care iese din spatele aparatului, ai idee unde trebuie bagat?", ar fi intrebat Printul Philip, conform unuia dintre angajatii curtii regale.

"Cate a raspuns politicos ca este actrita, nu inginer, iar Printul Philip a parut zapacit de raspuns", sustine sursa.

Gafa printului este si mai jenanta, avand in vedere ca Blanchett a jucat de doua ori rolul reginei britanice Elisabeta I, fiind chiar nominalizata la premiile Oscar din acest an pentru unul dintre aceste roluri.

Un purtator de cuvant de la Palatul Buckingham a spus: "Nu facem comentarii asupra conversatiilor private. Printul Philip intalneste zilnic foarte multi oameni si o mare parte dintre acestia sunt actori cunoscuti".

Printul, in varsta de 86 de ani, este renumit pentru "talentul" de a spune lucruri nepotrivite in momente si mai nepotrivite: in 1986, cand a vizitat un grup de studenti britanci aflati cu bursa in China, le-a spus acestora: "Daca mai stati mult pe-aici, o sa vi se alungeasca si voua ochii".

Sursa: people.monstersandcritics.com