Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy s-a casatorit ieri cu Carla Bruni la Palatul Elysee intr-o ceremonie modesta, a declarat primarul arondismentului 8 Paris, Francois Lebel, care a oficiat cununia, citat de Daily Mail.

Sarkozy, 53 de ani si Carla, 40 de ani, au avut o aventura tumultoasa de trei luni care a culminat cu aceasta casatorie. Sarkozy a divortat de Cecilia, a doua sa sotie doar cu patru luni in urma.

"Mireasa era imbracata in alb si era ravisanta ca deobicei. Mirele nu arata rau nici el', a declarat Francois Lebel la radio Europe 1. Dupa declaratiile primarului, la eveniment au participat aproape 20 de persoane. El a definit evenimentul drept "un monument de intimitate, de o simplitate rara, plin de afectiune intre cei doi proaspat casatoriti". Primarul Francois Lebel le-a urat insurateilor "multa fericire".

Evenimentul este istoric deoarece este primul presedinte francez care se casatoreste in timpul mandatului.

Fosta prima doamna a Frantei, Bernadette Chirac le-a transmis felicitari celor doi, subliniind ca era necesar unui presedinte sa aiba o sotie. Ea a declarat la Radio RTL ca "e bine sa ai un partener caruia sa-i poti impartasi ceea ce nu poti spune nimanui altcuiva".

Sarkozy este la a treia casatorie si are trei copii din casatoriile anterioare iar Carla este la prima. Desi nu a fost casatorita, Carla Bruni a avut relatii cu barbati celebri: Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump sau Vincent Perez. Si Carla are un copil cu profesorul de filosofie Raphael Enthoven.