Faimosul grup rock Deep Purple va concerta la Moscova, evenimentul fiind un cadou oferit prim vicepremierului si presedintelui consiliului director al concernului Gazprom, Dmitri Medvedev, cu ocazia implinirii a 15 ani de la infiintarea gigantului industrial al gazelor naturale.

Nu o data, in interviului acordate presei, Medvedev a spus ca este fan Deep Purple, iar Kentucky Women este melodia preferata din repertorul legendarei formatii.

Potrivit Interfax, spectalocul a fost programat pentru 11 februarie si se va desfasura la Kremlin. Printre cei prezenti se va numara nu doar Medvedev, dar insusi presedintele Vladimir Putin. Se mai spune ca a fost, de asemenea, invitata Tina Turner.

Managerul grupului britanic a refuzat orice comentarii. Dintre vedetele estradei rusesti, la manifestarea aniversara vor evolua Alla Pugaciova, Aleksandr Rozenbaum, Dmitri Hvorostovski, etc.

Deep Purple a mai fost la Moscova in vara lui 2007, cand a oferit un concert cu usile inchise, pentru prim vicepremier si alti 70 de politicieni si oameni de afaceri rusi.