Postul de televiziune francez Canal+ a prezentat imagini cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy care s-a aratat impresionat de stiloul cu care a semnat la Bucuresti, impreuna cu omologul sau roman, Traian Basescu, parteneriatul dintre Romania si Franta. Clipul - postat pe internet - il arata pe seful statului francez cum priveste atent stiloul, in aseaza pe masa, apoi il ia in mana si il pune in final in buzunar, dupa ce i-a cerut permisiunea lui Traian Basescu.

Nicolas Sarkozy este poreclit de francezi presedintele "bling-bling", fiind cunoscut pentru pasiunea sa pentru lucruri scumpe si stralucitoare.

De altfel, presedintele francez continua sa scada vertiginos in sondaje, informeaza Le Point. Potrivit publicatiei, 39 la suta dintre francezi se declara in favoarea lui Sarkozy, in timp ce 58 la suta dintre ei sunt nemultumiti de actiunile sefului statului. Nicolas Sarkozy a pierdut 10 procente fata de luna ianuarie si 19 % in raport cu luna noiembrie, anul trecut.

Aceasta situatie are loc pe fondul promovarii unei politici economice care a dus la scaderea puterii de cumparare a populatiei, dar si expunerii in public a vietii private a lui Sarkozy.