Astazi a fost lansata o editie aniversara a albumului multi premiat cu platina "Thriller" al cantaretului Michael Jackson. Noua versiune este remasterizata digital si contine o sectiune in care apar colaborari cu o multime de staruri invitate, scrie eonline.com

Cu aceasta ocazie aniversara, megastarul si-a facut timp sa apara intr-un material video in care multumeste in primul rand fanilor care l-au sustinut in aceasta perioada. "Mi-e greu sa cred ca au trecut 25 de ani de cand, impreuna cu Quincy Jones, am inceput lucrul la un album care urma sa se cheme Thriller. Si pot sa spun ca sunt tulburat sa stiu ca si acum Thriller detine recordul pentru cel mai vandut album al tuturor timpurilor. Voua, fanilor mei din toata lumea trebuie sa va multumesc pentru asta", a declarat Jackson in filmul prezentat luni de casa producatoare Sony-BMG.

Michael Jackson a vandut de-a lungul intregii sale cariere peste 750 de milioane de copii ale albumelor sale. Thriller detine recordul absolut cu peste 100 de miloane de exemplare. Sapte din cele noua cantece de pe albumul original au ajuns in Top 10. Melodiile "Billie Jean," "Beat It", "Thriller" si "Wanna Be Startin' Somethin," sunt recunoscute si azi la auzul a doar cateva note.

Avand imaginea puternic afectata de scandaluri intime, probleme legale dar si de comportamentul sau ciudat sau de copii sai pe care ii obliga sa poarte masca, Michael Jackson, ajuns la 49 de ani, isi anunta fanii ca inca mai are un cuvant de spus in muzica. "Mai sunt multe suprize de la Michael Jackson. Pasiunea mea pentru muzica nu a incetat niciodata. Sper ca Thriller sa continue sa traiasca si sa fie descoperit de fiecare noua generatie", a incheiat starul mesajul catre fani.

Relansarea albumului va beneficia de o campanie masiva in media. Prima reclama pentru eveniment a fost difuzata la Super Bowl. In spot, Naomi Campbel apare dansand pe celebrul Thriller alaturi de o trupa de soparle.

Campania va fi insotita de un podcast in 40 de parti, un concurs de dans pe YouTube si de o statie radio prin satelit care va difuza numai muzica lui Michael Jackson timp de o luna incepand din 1 martie.

Pe langa cele 9 cantece originale de pe versiunea din 1982, albumul reeditat contine sapte piese remixate sau featuring-uri printre care: "Beat It 2008," featuring Fergie, Kanye West cu remixul "Billie Jean 2008" sau altele in care contribuie vocal Akon sau Will.i.am.