Pentru scenariul filmului "Patimile lui Hristos", mega-succesul anului 2004, au lucrat impreuna, scenaristul Benedict Fitzgerald si Mel Gibson insusi. Acum, Fitzgerald il da in judecata pe Gibson si casa lui de productie Icon Productions sustinand ca a fost mintit ca filmul va fi unul cu buget mic si, in consecinta, a pretins un onorariu simbolic pentru munca sa.

El sustine ca a primit "un salariu relativ mic", un bonus de 75.000 de dolari, 75.000 de dolari pentru ca filmul a ajuns in box office si 5% din incasari. Gibson i-a spus ca filmul va avea un buget intre 4 si 7 miloane de dolari. Din incasari, Gibson urma sa nu ia nici un ban ci trebuia sa imparta veniturile intre distributie si echipa de productie.

Scenaristul a depus luni plangere impotriva lui Gibson la Curtea Superioara de Justitie din Los Angeles. Acuzatia este de inselaciune cronica si conspiratorie, citeaza eonline.com.

La final, "Patimile lui Hristos" a avut un buget total de aproximativ 30 de milioane de dolari. Datorita inteligentei politici de marketing, productia a avut incasari brute de 370 de milioane de dolari, numai in Statele Unite.

Fitzgerald se agata de o bresa legala a contractului, clauza de frauda sau practici economice necinstite. Plangerea sa depusa la tribunal totalizeaza 21 de pagini. Desi sustine ca ar fi cerut mai mult daca stia bugetul real al filmului, scenaristul pretinde daune fara sa specifice o suma anume.

Avocatul casei producatoare, Icon Productions sustine pentru revista People ca Fitzgerald a primit "o suma frumusica, semnificativa pentru orice scenarist la orice alta productie".

Conform IMDB.com. Benedict Fitzgerald a fost co-scenarist la "Patimile" alaturi de Gibson, a mai lucrat pentru cateva seriale TV in anii '90, printre care adaptarea dupa Joseph Conrad "Inima Intunericului", cu John Malkovich si Tim Roth, si miniseria in doua parti "Cu sange rece" de Truman Capote.