Scurtmetrajul "O zi buna de plaja", regizat de Bogdan Mustata si avand un scenariu scris de Catalin Mitulescu, a castigat premiul "Ursul de Aur", in cadrul Festivalului de Film de la Berlin, desfasurat in perioada 7 -17 februarie, informeaza site-ul festivalului.

Pe scurt, filmul care dureaza 10 minute vorbeste despre trei delincventi minori care, dupa ce sechestreaza un sofer de tir si o prostituata, se distreaza cu ei pe o plaja pustie. Protagonistii sunt trei tineri actori neprofesionisti: Florin Sinescu, Okan Kaya si George Hoffman. Ei au fost alesi dintre tinerii din penitenciarele si centrele de reeducare din tara. Alaturi de acestia apar actorii Cerasela Iosifescu si Marian Ghenea.

Bogdan Mustata a mai colaborat cu Catalin Mitulescu pentru realizarea scenariului pentru lungmetrajul "Un balon in forma de inima".

In competitia Berlinale Shorts s-au inscris peste 1 500 de scurtmetraje din 64 de tari. Pentru "Ursul de Aur" si "Ursul de argint" au concurat 10 filme. "Ursul de argint" a fost castigat de pelicula "Udedh bun" din India.