"Razboiul Stelelor: Razboiul Clonelor", este un film de desene animate realizat in intregime pe computer. Subiectul este centrat in jurul aventurilor intergalactice ale lui Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi si ale celorlati eroi-prieteni. Lansarea oficiala urmeaza sa aiba loc pe 15 august, anunta Lucasfilm si Studiourile Warner, citate de eonline.com.

Filmul se doreste a fi o punte de lansare a serialului animat cu acelasi nume ce urmeaza sa fie difuzat pe Cartoon Network din toamna.

Desi creatorul seriei, George Lucas a declarat ca "Razbunarea lui Sith" este ultimul film din seria Razboiul Stelelor, se pare ca s-a razgandit. "Simteam ca mai sunt multe povesti din Razboiul Stelelor de spus. Eram nerabdator sa transmit unele din ele prin animatie si, in acelasi timp, sa imping mai departe arta animatiei", a declarat George Lucas.

Noul film si serialul animat se plaseaza in timp dupa evenimentele din "Razbunarea Clonelor" (2002) si preceda direct pe cele din "Razbunarea lui Sith" (2005). Fiecare episod va avea 30 de minute si a fost creat ca un minifilm.

Odata cu anuntarea datei de lansare a filmului, casa producatoare a postat pe starwars.com cateva documentare avand ca subiect productia filmului de animatie "Razboiul Clonelor"

Lucas lucreaza in acelasi timp si la pre-productia unui serial tv bazat pe "Razboiul stelelor". Serialul va fi "complet diferit" si se va baza pe personajele secundare ale seriei. Proiectul nu are inca un nume sau o data prevazuta insa deja exista negocieri de achizitie cu televiziunile.