Contractul cadru pe care sindicatul actorilor de la Hollywood, "Screen Actors Guild" (SAG) il are cu alianta producatorilor de film si televiziune AMPTP va expira la 30 iunie.

Patru vedete de calibru, George Clooney, Robert De Niro, Tom Hanks si Meryl Streep au publicat anunturi in revistele cu tiraj mare precum "Daily Variety" sau "The Hollywood Reporter", incurajand sindicatul SAG sa demareze in cel mai scurt timp negocieri pentru noul contract, pentru a putea evita o greva a actorilor.

Daily Variety sustine ca George Clooney a deschis subiectul despre greva si la pranzul prilejuit de viitoarele premii Oscar. El a declarat: "Cred ca se simte o oboseala a grevei (scenaristilor, n.red) si cred ca v-ati pierdut puterea de negociere. Sper ca noi la SAG sa mergem la masa negocierilor.

Ca un raspuns la aparitiile din presa, alianta producatorilor AMPTP a declarat: "Asteptam cu interes discutiile din timp cu sindicatele actorilor. Stim din experienta ca putem negocia din vreme un nou contract, evitand situatia unei greve".