Intr-unul dintre putinele interviuri acordate de Danielle Steel, romanciera comenteaza situatia medicala a vedetei pop Britney Spears. Ea a declarat agentiei Reuters: "Imi pare rau pentru ea".

Danielle Steel crede ca Britney are aceeasi boala de care suferea si fiul sau, Nick Trania. Acesta a fost diagnosticat la varsta de 16 ani cu disfunctie bipolara. Apoi, in 1997, Nick s-a sinucis se pare din cauza bolii dar si a consumului de droguri.

"De obicei, oamenii bipolari se prezinta extrem de bine, par extrem de normali dar pot ajunge trei ore mai tarziu complet distrusi pe niste stradute pe undeva. Si nu ai ce sa faci", a mai declarat scriitoarea. Interviul a fost acordat cu ocazia aniversarii a 10 ani de la infiintarea Fundatiei Nick Trania, comenteaza Entertainment Tonight.

Ca un ecou la speculatiile mediatizate in cazul cantaretei Britney Spears, Danielle Steel sugereaza ca problemele ei "ilustreaza drama si dilema familiei cu un membru bolnav mintal din SUA. Este o problema foarte, foarte dificila".

Steel spune ca exista speranta pentru vedeta si pentru familia ei. "Daca despre asta este vorba (disfunctie bipolara), poate sa revina la normal cu un tratament si o medicatie corespunzatoare. In acest caz parintii lui Britney Spears trebuie sa fie extrem de iubitori, extrem de darnici si de perseverenti, si, de fiecare data, cand sunt infranti trebuie sa mearga mai departe pana rezolva din nou problema", declara romanciera pentru Reuters.

Disfunctia bipolara sau maniaco-depresiva este o disfunctie a starii psihice generale care conduce spre schimbari emotionale radicale si variatii de stare de la varfuri mainacale pana la caderi depresive. Majoritatea cazurilor au alternante de episoade maniacale si depresive.

Danielle Steel este cunoscuta mai ales datorita celebrelor best-seller-uri de dragoste pe care le-a scris de-a lungul intregii sale cariere. Colectia sa de dragoste s-a vandut in milioane de exemplare in lumea intreaga si a fost tradusa in zeci de limbi, inclusiv romana. Dupa majoritatea romanelor de succes au fost realizate telefilme care au avut acceasi reactie din partea publicului.