Salma Hayek, Oliver Stone, Bill Maher si Adrian Grenier se afla printre vedetele care au adoptat tendintele ecologice la petrecerea data inaintea Oscarului. Evenimentul, care a avut loc miercuri, a fost o combinatie de cocktailuri naturale, becuri ecologice si mobila facuta din materiale care nu afecteaza mediul inconjurator.

Salma Hayek a declarat ca a devenit mult mai interesata de mediul inconjurator si de protejarea acestuia din momentul in care a devenit mama. Artista are o fetita, Valentina Paloma Pinault, care s-a nascut in luna septembrie 2007.

"Ma tem foarte mult de lumea in care va trai. Se va ajunge la lipsa apei? Ce fel de apa va consuma?" a declarat actrita. Ideea unei lumi foarte poluate o sperie pe Hayek: "Este infricosator si situatia se inrautateste pe zi ce trece, daca nu facem ceva", a completat Salma.

Scopul evenimentului a fost obtinerea unor fonduri care vor fi folosite pentru a stopa poluarea mediului inconjurator, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant Ruben Aronin, potrivit caruia s-au strans 420.000 de dolari.