La doar cateva ore dupa ce "Ultimatumul lui Bourne" a reusit sa ia trei premii Oscar, studiourile Universal anunta ca Matt Damon si regizorul Paul Greengrass au semnat deja un contract pentru productia celui de-al patrulea film cu Jason Bourne, scrie Daily Variety, citata de Entertainment Tonight.

"Jason Bourne", asasinul amnezic care vrea sa-si recapete trecutul, este o franciza inspirata din romanele de Robert Ludlum si este detinuta de Matt Damon. Intr-unul dintre interviurile acordate de actor dupa lansarea filmului "Ultimatumul lui Bourne" (2007), acesta sustinea ca a terminat aceasta trilogie. Succesul imens si sumele rezultate din incasari sau relatia stransa pe care o are cu regizorul Paul Greengrass, par sa-l fi convins pe actor sa isi schimbe optiunea.

Paul Greengrass a regizat si a doua productie din seria de filme avandu-l ca personaj pe Jason Bourne, Suprematia lui Bourne" (2004). "Identitatea lui Bourne" (2002), primul film din serie, a fost regizat de Doug Liman (D-l si D-na Smith).

Duminica noapte, "Ultimatumul lui Bourne" a obtinut premii pentru "Cel mai bun montaj de film", "Cel mai bun montaj de sunet" si "Cea mai buna mixare de sunet" la a 80-a editie a Premiilor Oscar.