Faimosul bijutier italian Damiani a fost jefuit dupa un plan bine pus la punct. Paguba este estimata la 20-30 milioane dolari. Duminica noapte, in timp ce starurile ii purtau bijuteriile la Gala Premiilor Oscar, in cealalta parte a globului, la Milano, showroom-ul bijutierului a fost atacat de hoti.

Dupa ce au sapat un tunel subteran dintr-o cladire aflata in apropiere, cei patru hoti care purtau uniforme false de politisti au intrat in magazinul lui Damiani. Ei au legat fedeles personalul aflat in incinta magazinului si au furat bijuterii in valoare de zeci de milioane de dolari. Rapoartele politiei confirma ca hotii au evitat camerele video si nu au declansat nicio alarma. Ei suspecteaza ca este posibil ca cineva din interiorul afacerii lui Damiani sa fi dat acest tun.

Proprietarii magazinului se aflau in Los Angeles, la ceremonia premiilor Oscar, cand au aflat vestea. Ei au declarat ca "valoarea bijuteriilor nu a fost stabilita dar este acoperita in totalitate de politele de asigurare pe care Damiani Spa le are cu grupurile Allianz si Lloyd's Londra".