In tara noastra minunata orice s-ar intampla in domeniul muzical cineva din vreo redactie vine cu ideea: :”hai sa il aducem pe Moculescu sa vedem ce zice”. Daca e o problema de ordin politic apare Paunescu. Cand e vorba de fotbal Mitica Dragomir si asa mai departe. Sunt satul de aceleasi fete, de acelasi opinii imbufnate si batranicioase pe subiecte noi, de actualitate.

Chiar nu s-au format intre timp alti comentatorii in afara de acestia? Sau si cei mai tineri s-au molipsit de la cei mai “vechi” si sunt la fel de apatici si lipsiti de credibilitate?

Discursurile lor sunt prafuite, invechite si lipsite de argumente insa in continuare ii vedem la tv. Cine e de vina aici? Redactorii ce fac invitatiile (lipsiti de imaginatie deasemenea) sau faptul ca oamenii tineri si capabili din tara asta se molipsesc destul de repede de la dinozaurii-media din Romania?

De la primii deja nu ma mai astept demult lucruri bune. Sunt mereu in goana dupa senzational, cauta cu disperare subiecte ce starnesc scandal asa ca nu ma astept din partea lor sa il invite pe Dan Bitman sau Tataee de la Bug Mafia sa comenteze Eurovisionul!

Pe de alta parte ma gandesc cu groaza la perspectiva de a vedea-o pe Elena Basescu comentand Summitul Nato din aprilie sau pe Lavina Sandru ajungand ministru. Cine se aseamana se aduna iar cei ce stau prea mult timp impreuna incep sa se copieze, sa se inspire insa in aceste cazuri intotdeauna isi insusesc partile negative ale “vecinului”.

Astfel nici perspectivele nu sunt mai bune. Nu m-a incalzit cu nimic ca in juriul de la Eurovision au aparut doi-trei tineri atat timp cat piesa aleasa e tot una fara sanse la podium. Nu vad inca diferente majore in fotbalul romanesc desi exista un Lupescu sau Prunea ce se afla la conducere. Iar in politica la fel.

Elefantii inca domina scena iar catelusi din jurul lor nu musca, nu latra ci isi doresc sa le creasca o trompa. Una buna si eficienta cu care sa aspire mita si sa trompeteze minciuni si promisiuni ce nu vor fi onorate niciodata.