Whoopi Goldberg a tinut sa multumeasca Academiei Americane de Film pentru scuzele care i-au fost adresate dupa ce aceasta a fost omisa din lista fostilor prezentatori la gala aniversara a Oscarurilor.

La trei zile dupa ce Whoopi a fost uitata din montajul in care erau trecuti in revista fostele gazde ale Galelor Premiilor Oscar, vedeta a declarat ca a primit un telefon de la Gil Cates, producatorul evenimentului in care i s-a cerut scuze pentru greseala. Whoopi Goldberg a fost prima femeie - maestru de ceremonii la Oscar si prima persoana de culoare care a avut aceasta onoare.

"M-a sunat Gil ieri si mi-a spus ca m-ar fi sunat de luni daca nu ar fi dormit. I-a scapat. Nici nu a realizat ca nu apaream in montaj. Au multe pe cap", a declarat Goldberg. Ea a specificat ca in montajul respectiv mai sunt doua omisiuni, un fost prezentator si o celebritate la capitolul "In Memoriam".

"Tin mult la Gil. El a venit la mine si mi-a zis ca vrea sa fiu prima femeie care sa prezinte Oscarul si ca vom face istorie", ii ia apararea producatorului uituc, Whoopi.

Totusi, luni, dupa gala, vedeta nu era la fel de ingaduitoare. "Cu siguranta ca am suparat pe cineva, din nou", declara Goldberg luni.

Whoopi Goldberg a prezentat gala Oscarurilor in 1994, 1996, 1999 si 2002.