Un tribunal din Los Angeles i-a dat castig de cauza lui Robert de Niro in procesul pe care compania de asigurari il intentase actorului pentru ca a ascuns faptul ca suferea de cancer la prostata.

Fireman's Fund Insurance Co., a asigurat toata productia filmului "Hide and Seek" (De-a v-ati ascunselea, 2003). Robet de Niro si Dakota Fanning au fost cei doi interpreti principali ai productiei. Compania de asigurari i-a intentat proces actorului in octombrie 2006, acuzandu-l ca a completat gresit certificatul medical depus pentru asigurare, bifand o casuta care indica faptul ca "nu a fost diagnosticat niciodata sau nu a fost tratat pentru diverse boli, inclusiv cancer".

Reclamantul, compania de asigurari a avut cheltuieli de 1,8 milioane dolari pentru a acoperi costurile de productie datorate intarzierilor cauzate de Robert de Niro care a trebuit sa urmeze un tratament. Vedeta a facut o operatie pentru cancerul la prostata in decembrie 2003 si de atunci este considerat vindecat.

De Niro a declarat ca facuse o biopsie cu trei zile inainte de completarea documentatiei medicale pentru asigurare dar a primit raspunsul dupa doua zile de la completarea fisei.

Judecatorul a ajuns la concluzia ca de Niro a spus adevarul atunci cand a completat certificatul si astfel, compania Fireman's Fund Insurance Co. nu-l poate acuza pentru ascunderea imbolnavirii de cancer.